Špecle a prírodný bravčový plátok so šampiňónovou omáčkou

Recept Špecle a prírodný bravčový plátok so šampiňónovou omáčkou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Výborné hlavné jedlo. Domáce špecle, prírodný bravčový plátok a smotanová omáčka s hubami.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

4 ksbravčový plátok

Špecle:

500 ghladká múka
2 ksvajce
2,5 dclmlieko
soľ

Omáčka:

1 kscibuľa
200 gšampiňóny
2 dclbiele víno
vývar (hovädzie)
150 mlsmotana

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Špecle:
    Múku zmiešame s vodou a vajcami, osolíme a vyšľaháme v cesto. Do vriacej vody pripravíme cez sito vytvorené halušky. Keď vyplávajú halušky nahor, vyberieme ich a prepláchneme studenou vodou.
  2. Omáčka:
    Orestujeme nakrájanú cibuľu, šampiňóny, prilejeme vývar (hovädzí), 2 dcl bieleho vína, povaríme, zahustíme, dochutíme a rozmixujeme. Na koniec pridáme smotanu. Do omáčky môžeme ešte pridať pokrájané a orestované kúsky šampiňónov.
  3. Mäso:
    Plátky mäsa osolíme, okoreníme a opečieme na panvici na prírodno.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť