Špecle a prírodný bravčový plátok so šampiňónovou omáčkou

Pridal: NajLucka, 20.8.2021
Kategorie: Ňoky, Prílohy, Hovädzie mäso, Mäso, Bravčové mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Omáčky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Výborné hlavné jedlo. Domáce špecle, prírodný bravčový plátok a smotanová omáčka s hubami.
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 20.8.2021
Kategorie: Ňoky, Prílohy, Hovädzie mäso, Mäso, Bravčové mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Omáčky
SUROVINY
Budeme potrebovať:
4 ksbravčový plátok
Špecle:
500 ghladká múka
2 ksvajce
2,5 dclmlieko
soľ
Omáčka:
1 kscibuľa
200 gšampiňóny
2 dclbiele víno
vývar (hovädzie)
150 mlsmotana
- Špecle:
Múku zmiešame s vodou a vajcami, osolíme a vyšľaháme v cesto. Do vriacej vody pripravíme cez sito vytvorené halušky. Keď vyplávajú halušky nahor, vyberieme ich a prepláchneme studenou vodou. - Omáčka:
Orestujeme nakrájanú cibuľu, šampiňóny, prilejeme vývar (hovädzí), 2 dcl bieleho vína, povaríme, zahustíme, dochutíme a rozmixujeme. Na koniec pridáme smotanu. Do omáčky môžeme ešte pridať pokrájané a orestované kúsky šampiňónov. - Mäso:
Plátky mäsa osolíme, okoreníme a opečieme na panvici na prírodno.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Špecle a přírodní vepřový plátek se žampionovou omáčkou.
KOMENTÁRE K RECEPTU