Škoricové vrtule - fotopostup

Recept Škoricové vrtule - fotopostup

Pridal: Lacusin, 16.9.2020

Kategorie: Dezerty, Múčniky, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Recept Škoricové vrtule - fotopostupRecept Škoricové vrtule - fotopostupRecept Škoricové vrtule - fotopostupRecept Škoricové vrtule - fotopostup
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúce domáce pečivo, ktoré je obalené v škoricovom cukre. Ak máte radi sladké pečivo, tak toto zaradíte medzi svoje obľúbené. Len tak s maslom a medom, prípadne suché ku kávičke alebo k šálke čaju. Pozrite tiež fotopostup, je to úplne jednoduché a to cesto, s ním je radosť pracovať. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS
Recept Škoricové vrtule - fotopostupRecept Škoricové vrtule - fotopostupRecept Škoricové vrtule - fotopostupRecept Škoricové vrtule - fotopostup

Pridal: Lacusin, 16.9.2020

Kategorie: Dezerty, Múčniky, Pečivo

SUROVINY

200 mlmlieko
20 gdroždie
90 gkryštálový cukor
400 ghladká múka
50 gmaslo
30 golej
2 ksvajce
štipkasoľ

Na obalenie:

4 ksškoricový cukor
50 gmaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor a necháme vzísť kvások.
  2. Ku kvásku pridáme múku, rozohriate maslo, olej, vajce a soľ a vypracujeme hladké pružné cesto. Zľahka poprášime múkou a necháme kysnúť, kým nezdvojnásobí objem.
  3. Vykysnuté cesto rozdelíme na 10 kúskov. Z každého kúsku urobíme valček, v polovici ho preložíme a stočením dvoch koncov vytvoríme vrtuľu.
  4. Vrtule preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme ešte pol hodiny kysnúť a potom upečieme pri 200 °C.
  5. Upečené vrtule ihneď potierame maslom a obaľujeme v škoricovom cukre.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť