Silvestrovské motýliky z kyslej smotany

Recept Silvestrovské motýliky z kyslej smotany
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúce, krehké a zároveň vláčne motýliky z kyslej smotany. Cesto je luxusné, pracuje sa s ním skvele, vôbec sa netrhá a výsledok určite stojí za vyskúšanie. Milujem drobné slané chuťovky, ktoré si môžete urobiť aj doma. Autor: Karambola

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

200 gkyslá smotana
1 ksvajce
1 lyžicamaslo
1 bal.prášok do pečiva
13 vrchovaté lyžicehladká múka
olej na potretie
oregano na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny vypracujeme do guľôčky, ktorú rozvaľkáme na tenší plát.
  2. Rozvaľkané cesto nakrájame na malé štvorčeky, potrieme olejom a posypeme semienkami/korením. Kraje spojíme, aby sme vytvorili motýlika.
  3. Motýliky ukladáme na papierom vyložený plech a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 15 minút - sledujeme.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť