Šalátová slaná torta - hit silvestrovskej párty

Recept Šalátová slaná torta - hit silvestrovskej párty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Výborna a jednoduchá slaná torta plná farieb. Stačí pripraviť, nakrájať a podávať na oslave. Vhodné na narodeninovú oslavu, novoročnú silvestrovskú párty alebo aj ako veľkonočné pohostenie. Náplň si môžete vymyslieť podľa seba. Odporúčam vyskúšať na všetky slávnosti a sviatky.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Špenátové cesto:

400 gmrazený špenát
4 ksvajce
3 lyžicepolohrubá múka
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie
2 strúčikycesnak

Náplň:

200 ghermelín
zväzokpažítka
50 gmajonéza
150 gmaslo
1 kscibuľa
2 ksparadajka
50 gšunka

Na vrch:

300 gstrúhaný syr
podľa chutimajonéza
2 strúčikycesnak
Ďalej potrebujeme:
3 ksuvarené vajce
podľa potrebytoustový chlieb

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si špenátové cesto. Použijeme mrazený špenát alebo špenátové pyré. Rozmrazíme a vylejeme prebytočnú vodu. Pridáme žĺtky, prelisovaný cesnak, múku, soľ, čierne korenie a premiešame. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý po častiach vmiešame do špenátového cesta. Pečieme pri teplote 170 stupňov 20 minút. Použila som klasický veľký plech.
  2. Pripravíme si náplň. Hermelín, cibuľu, paradajky, šunku a pažítku nakrájame na menšie kocky. Ostatné suroviny premiešame spolu.
  3. Pripravíme si vrchnú čast zo strúhaného syra, ktorý zmiešame s majonézou tak, aby sme dostali hustú hmotu. Pridáme prelisované strúčiky cesnaku.
  4. Upečené špenátové cesto rozdelíme na polovicu a vrstvíme tortu. Začíname špenátovým cestom, polovicou náplne, položíme na celú plochu toustový chlieb, natrieme ďalšou polovicou náplne a na to položíme polovicu špenátového cesta. Vrch natrieme pomazánkou zo strúhaného syra a majonézy. Na vrch ešte poukladáme kolieska vareného vajíčka a posypeme nasekanú pažítku.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť