NajRecept.sk Dezerty Koláče Ríbezľový koláč so snehovou čiapočkou
Ríbezľový koláč so snehovou čiapočkou
Recept Ríbezľový koláč so snehovou čiapočkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Marta Mlyn    ·   8.10.2020

Ríbezľový koláč so snehovou čiapočkou

Ovocie nám v záhrade pomaly aj dozrieva, tak je čas pripraviť luxusné sladké dobroty práve z ríbezlí. Máme doma niekoľko druhov, ale priznám sa, že ja som fanúšikom len týchto :) Klasické červené, kyslé i sladké a veľmi chutné. Biele mi nechutia vôbec a tie čierne zjem, ale nevyhľadávam ich. Červené sú na prvej priečke, preto aj teraz inšpirácia na tento koláčik. Autor: Marta

20 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

500 g
polohrubá múka
180 g
práškový cukor
250 g
maslo
5 ks
žĺtok
1 ks
prášok do pečiva

Snehová čiapočka:

5 ks
bielok
250 g
práškový cukor

Náplň:

1 kg
ríbezle
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Múku, cukor, žĺtky, maslo, prášok do pečiva zmiešame v miske a ručne vypracujeme cesto.
  2. Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech. Rukami roztlačíme cesto aj na vysoké boky, aby nevytiekla šťava.
  3. Do takto pripraveného cesta nasypeme umyté ríbezle. Dám piecť na 25 min. pri teplote 180 stupňov.
  4. Medzitým elektrickým šľahačom nad parou vymiešame bielky s cukrom na hustú penu.
  5. Po 25 min. vyberieme koláč z rúry a nanesieme na neho hustý bielkový sneh. Potom dáme ešte dopiecť na 15 min.
  6. Dáme pozor, aby bílky nepřipálilo (mně trochu ano, ale já to mám takhle ráda. Kdo ne, vybírá dříve).
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár