Ríbezľový koláč so snehovou čiapočkou

Pridal: Marta Mlyn, 8.10.2020
Kategorie: Koláče, Dezerty, Múčniky, Podľa ovocia, Ríbezle
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Ovocie nám v záhrade pomaly aj dozrieva, tak je čas pripraviť luxusné sladké dobroty práve z ríbezlí. Máme doma niekoľko druhov, ale priznám sa, že ja som fanúšikom len týchto :) Klasické červené, kyslé i sladké a veľmi chutné. Biele mi nechutia vôbec a tie čierne zjem, ale nevyhľadávam ich. Červené sú na prvej priečke, preto aj teraz inšpirácia na tento koláčik. Autor: Marta
FOTKA OD VÁS
Pridal: Marta Mlyn, 8.10.2020
Kategorie: Koláče, Dezerty, Múčniky, Podľa ovocia, Ríbezle
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Cesto:
500 gpolohrubá múka
180 gpráškový cukor
250 gmaslo
5 ksžĺtok
1 ksprášok do pečiva
Snehová čiapočka:
5 ksbielok
250 gpráškový cukor
Náplň:
1 kgríbezle
- Múku, cukor, žĺtky, maslo, prášok do pečiva zmiešame v miske a ručne vypracujeme cesto.
- Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech. Rukami roztlačíme cesto aj na vysoké boky, aby nevytiekla šťava.
- Do takto pripraveného cesta nasypeme umyté ríbezle. Dám piecť na 25 min. pri teplote 180 stupňov.
- Medzitým elektrickým šľahačom nad parou vymiešame bielky s cukrom na hustú penu.
- Po 25 min. vyberieme koláč z rúry a nanesieme na neho hustý bielkový sneh. Potom dáme ešte dopiecť na 15 min.
- Dáme pozor, aby bílky nepřipálilo (mně trochu ano, ale já to mám takhle ráda. Kdo ne, vybírá dříve).
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Rybízový koláč se sněhovou čepičkou.
KOMENTÁRE K RECEPTU