Ríbezľový koláč so snehovou čiapočkou

Recept Ríbezľový koláč so snehovou čiapočkou

Pridal: Marta Mlyn, 8.10.2020

Kategorie: Koláče, Dezerty, Múčniky, Podľa ovocia, Ríbezle

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ovocie nám v záhrade pomaly aj dozrieva, tak je čas pripraviť luxusné sladké dobroty práve z ríbezlí. Máme doma niekoľko druhov, ale priznám sa, že ja som fanúšikom len týchto :) Klasické červené, kyslé i sladké a veľmi chutné. Biele mi nechutia vôbec a tie čierne zjem, ale nevyhľadávam ich. Červené sú na prvej priečke, preto aj teraz inšpirácia na tento koláčik. Autor: Marta

FOTKA OD VÁS

Pridal: Marta Mlyn, 8.10.2020

Kategorie: Koláče, Dezerty, Múčniky, Podľa ovocia, Ríbezle

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

500 gpolohrubá múka
180 gpráškový cukor
250 gmaslo
5 ksžĺtok
1 ksprášok do pečiva

Snehová čiapočka:

5 ksbielok
250 gpráškový cukor

Náplň:

1 kgríbezle

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Múku, cukor, žĺtky, maslo, prášok do pečiva zmiešame v miske a ručne vypracujeme cesto.
  2. Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech. Rukami roztlačíme cesto aj na vysoké boky, aby nevytiekla šťava.
  3. Do takto pripraveného cesta nasypeme umyté ríbezle. Dám piecť na 25 min. pri teplote 180 stupňov.
  4. Medzitým elektrickým šľahačom nad parou vymiešame bielky s cukrom na hustú penu.
  5. Po 25 min. vyberieme koláč z rúry a nanesieme na neho hustý bielkový sneh. Potom dáme ešte dopiecť na 15 min.
  6. Dáme pozor, aby bílky nepřipálilo (mně trochu ano, ale já to mám takhle ráda. Kdo ne, vybírá dříve).
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť