NajRecept.sk Pečivo Žemle Recept na naozaj vynikajúce žemle
Recept na naozaj vynikajúce žemle
Recept na naozaj vynikajúce žemle
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   19.4.2024

Recept na naozaj vynikajúce žemle

V obchode už pečivo nekupujem. Cesto je rovnaké ako na žemle, tak aj na rožky. Potriem vajíčkom a posypem makom, rascou, sezamom... Doma pečivo milujem :) Autor: Lucie R.

85 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny
500 g
hladká múka
50 g
bravčová masť
2 lyžice
biely jogurt
12 g
soľ
265 ml
mlieko
1 kocka
droždie
trochu
kryštálový cukor
na potretie
vajíčko
na posypanie
mak, sezam, rasca
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V troche teplého mlieka rozpustím trochu cukru, pridám droždie a nechám vzísť kvások.
  2. Ostatné suroviny dám do misky, pridám vykysnutý kvások a vypracujem hladké cesto, ktoré nechám na teplom mieste kysnúť dovtedy, kým zdvojnásobí objem. 
  3. Po vykysnutí vytvarujem rožky alebo žemle a ukladám ich na papierom vyložený plech. Potriem vajíčkom a posypem semienkami. 
  4. Pečiem na 200 stupňov asi 25 minút. 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár