Najskôr si pripravíme sirup, aby vychladol. Necháme rozvariť cukor vo vode a pridáme rum.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.
Cesto nalejeme na plech (24x37cm), ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 25 minút - sledujeme.
Upečené cesto necháme vychladnúť a prekrojíme na dve časti.
Vanilkový krém: Žĺtky vyšľaháme, pridáme múku a trochu mlieka. Zvyšné mlieko dáme do hrnca a spolu s cukrom necháme zovrieť. Primiešame žĺtkovú hmotu a uvaríme hustý "puding". Do ešte horúcej hmoty pridáme na kúsky nakrájané maslo a vanilku. Prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Kokosový krém: V horúcom vodnom kúpeli vyšľaháme bielky s cukrom do tuhej peny. Odstavíme, necháme vychladnúť na izbovú teplotu a postupne zašľaháme maslo izbovej teploty. Takto pripravený krém zakryjeme fóliou a dáme do mrazničky na 10 minút. Následne mixérom vyšľaháme. Šľaháme dovtedy, kým nezíska nadýchanú konzistenciu a na úplný záver vmiešame kokos.
Jedno cesto polejeme sirupom, rozotrieme kokosový krém, zatlačíme druhým cestom, polejeme sirupom a na rozotrieme vanilkový krém. Vrch ozdobíme kokosom a čokoládou.