Plnené kuracie prsia so šampiňónovou omáčkou

Recept Plnené kuracie prsia so šampiňónovou omáčkou

Pridal: NajLucka, 24.11.2020

Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Omáčky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Recept je vhodný na nedeľu alebo keď nám príde na mäsko chuť. V kombinácii s hubovou omáčkou je to fakt famózne.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 24.11.2020

Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Omáčky

SUROVINY

Suroviny na 8 porcií:

8 kskuracie prso
8 plátkovdusená šunka
8 plátkovtvrdý syr eidam
trochuplnotučná horčica
trochukorenie
trochusoľ
trochuolej
trochuhladká múka

Omáčka:

1 konzervašampiňóny
1 kscibuľa
250 mlsmotana na šľahanie
3 ksLUNEX
trochuvegeta

Príloha:

1 kgzemiak

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kuracie prsia umyjeme, zbavíme blán, narežeme na rezne, trochu naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou, položíme plátok šunky a syra, preložíme a spojíme špáradlom. Obalíme v hladkej múke, opečieme na rozpálenom oleji a vložíme do zapekacej nádoby. Zalejeme výpekom, podlejeme trochou vody a dopečieme odkryté v rúre.
  2. Zemiaky očistíme, pokrájame, predvaríme a scedíme. Dáme na plech, posolíme, posypeme rascou, vegetou, pokvapkáme olejom a dáme do rúry zapiecť.
  3. Omáčka: na oleji opražíme do sklovita cibuľu pokrájanú na kocky, pridáme scedené šampiňóny, posypeme vegetou a opražíme. Zalejeme smotanou, pridáme syrečky Lunex, 3 trojuholníky. Syrečky môžu byť aj iné. Miešame, kým sa nám suroviny nespoja do omáčky. A potom už môžeme podávať. Dobrú chuť!

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
pekárky - Blažena Sadovská

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť