Parížske rožky

Recept Parížske rožky
FOTKA OD VÁS
Recept Parížske rožky
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Nebíčko v papuľke. Dnes som piekla na objednávku pre kamarátku. Vybrala si parížske rožteky, tie miluje. Pri jej návšteve to mám aspoň trochu jednoduchšie s prípravou pohostenia. Viem, že toto určite zmizne z tanierika za pár sekúnd. K tomu dobrá kávička a dobrá náladička :) Autor: Haanka

FOTKA OD VÁS
Recept Parížske rožky

SUROVINY

Základ:

2 ksvajce
250 gpráškový cukor
300 gmleté vlašské orechy

Krém:

4 ksžĺtok
1 ksvajce
3 lyžicekakao
3 lyžicecukor
250 gmaslo
150 gpráškový cukor

Poleva:

100 gtuk
200 gčokoláda na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. 2 celé vajcia vyšľaháme s 250 g práškového cukru do tuha na najvyššej rýchlosti, potom už len vareškou vmiešame 300 g mletých vlašských orechov.
  2. Na plech striekame rožteky cez vrecúško guľatou obyčajnou špičkou. Pečiem na 160 stupňov dva plechy naraz asi 20 minút.
  3. Krém: 4 žĺtky, 1 vajce, 3 PL kakaa, 3 PL cukru vyšľaháme nad parou. Vychladnuté pridávať do vyšľahaného masla (250g) so 150 g práškového cukru.
  4. Nastriekať na rožteky, nechať stuhnúť, napríklad na balkóne, a potom namáčať vršky v čokoládovej poleve.

Môj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť