NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Parížske rožky Parížske rožky
Parížske rožky
Recept Parížske rožky
Haanka    ·   12.10.2020

Parížske rožky

Nebíčko v papuľke. Dnes som piekla na objednávku pre kamarátku. Vybrala si parížske rožteky, tie miluje. Pri jej návšteve to mám aspoň trochu jednoduchšie s prípravou pohostenia. Viem, že toto určite zmizne z tanierika za pár sekúnd. K tomu dobrá kávička a dobrá náladička :) Autor: Haanka

Suroviny

Základ:

2 ks
vajce
250 g
práškový cukor
300 g
mleté vlašské orechy

Krém:

4 ks
žĺtok
1 ks
vajce
3 lyžice
kakao
3 lyžice
cukor
250 g
maslo
150 g
práškový cukor

Poleva:

100 g
tuk
200 g
čokoláda na varenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. 2 celé vajcia vyšľaháme s 250 g práškového cukru do tuha na najvyššej rýchlosti, potom už len vareškou vmiešame 300 g mletých vlašských orechov.
  2. Na plech striekame rožteky cez vrecúško guľatou obyčajnou špičkou. Pečiem na 160 stupňov dva plechy naraz asi 20 minút.
  3. Krém: 4 žĺtky, 1 vajce, 3 PL kakaa, 3 PL cukru vyšľaháme nad parou. Vychladnuté pridávať do vyšľahaného masla (250g) so 150 g práškového cukru.
  4. Nastriekať na rožteky, nechať stuhnúť, napríklad na balkóne, a potom namáčať vršky v čokoládovej poleve.

Môj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Komentáre k receptu
Helena Kapustová    ·   11.11.2022   ·   Odpovedať   ·  

Netreba slahat nad parou?

babiččina kuchařka    ·   20.11.2020   ·   Odpovedať   ·  

asi tento recept zkusím s pozdravem babiččina kuchařka

babiččina kuchařka    ·   20.11.2020   ·   Odpovedať   ·  

Vypadají úžasně asi je upeču s pozdravem babiččina kuchařka

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár