Ovocná torta s mascarpone krémom a ovocnou želatínou

Recept Ovocná torta s mascarpone krémom a ovocnou želatínou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúci osviežujúci zákusok na tieto poriadne horúce dni. Keďže je dnes prvý letný deň, dovolila som si včera upiecť túto pochúťku s poriadnou dávkou ovocia v želatíne. Túto tortu pripravujem a, samozrejme, aj papám veľmi rada, je na prípravu úplne jednoduchá a najlepšie je to, že vôbec nie je presladená a nie je tam ani žiadny maslový krém, ktorý sa do týchto dní vôbec nehodí. Autor: Haanka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

3 ksžĺtok
100 gpráškový cukor
50 mlolej
50 mlvoda
120 gpolohrubá múka
3 ksbielok

Krém:

250 gmascarpone
200 mlsmotana na šľahanie
podľa chuticukor
jahody
2 bal.želatína

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vyšľaháme si 3 žĺtky so 100 g práškovým cukrom do bielej peny, pridáme 50 ml oleja a pritom stále šľaháme ... potom 50 ml vody a zase stále šľaháme. Potom už len vareškou opatrne vmiešame 120 g polohrubej múky, nakoniec sneh z 3 bielkov.
  2. Piekla som na 175 stupňoch, čas neviem, strážim si farbu a pevnosť. Alebo aby sa cesto nelepilo na špajdľu. Forma 26 cm.
  3. Krém: dokopy som vyšľahala 250 g mascarpone, 200 ml šľahačky, cukor podľa chuti, keď to bolo trošku pevné, pridala som trošku rozpučených jahôd a šľahala ešte dotuha.
  4. Natrela som zmes na tortu a po stuhnutí krému v chladničke som pridala jahody a zaliala želatínou, postupovala som podľa návodu na sáčku.

Môj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU

Dobrý den Mám otázku v těstu není kypřící prášek? S přáním hezkého dne Jana

11.5.2020, NejLucka (administrátor) odpovedať00

Do těsta nepřidáváme kypřící prášek. Pokud pořádně vyšleháte žloutky a bílky, těsto krásně naroste. :)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť