NajRecept.sk Pečivo Rohlíky Obyčajné rožky, zvonku chrumkavé a striedka nadýchaná a jemná ako pavučinka
Obyčajné rožky, zvonku chrumkavé a striedka nadýchaná a jemná ako pavučinka
Recept Obyčajné rožky, zvonku chrumkavé a striedka nadýchaná a jemná ako pavučinka
Marta Mlyn    ·   1.3.2023

Obyčajné rožky, zvonku chrumkavé a striedka nadýchaná a jemná ako pavučinka

Vyskúšala som mnoho receptov na obyčajné biele rožky, ktoré si určite pamätáte aj vy. Zvonku chrumkavé, vo vnútri mäkkučké a vydržali zabalené v sáčku aj týždeň. Dnešné rožky vydržia maximálne 2 dni, a aj tak sú už na druhý deň tvrdé a nechutné.

25 min
Čas prípravy
22 min
Čas varenia
Suroviny
500 g
hladká múka
30 g
sadlo
20 g
droždie
2 lyžičky
soľ
270 ml
vlažná voda
1 lyžička
kryštálový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr si pripravíme kvások - vo vlažnej vode rozpustíme lyžičku cukru, pridáme droždie a lyžicu hladkej múky. Premiešame a necháme asi 10 minút stáť. Múku preosejeme do väčšej misky, pridáme ostatné suroviny a samozrejme aj kvások. Vypracujeme nelepivé cesto a necháme kysnúť na teplom mieste asi hodinu.
  2. Cesto rozdelíme na 80 g guličky. Každú guľôčku rozvaľkáme na trojuholník a stočíme ho do rožka. Od širšieho konca stáčame k vrcholu trojuholníka.
  3. Rožky poukladáme na papierom vyložený plech a necháme kysnúť asi 40 minút. Nezabudnite ich prikryť, aby cesto nevyschlo.
  4. Rúru vyhrejeme na 220 stupňov. Do rúry na dno vložíme hlboký plech, do ktorého po vložení rožkov vylejeme šálku horúcej vody. Ihneď rúru zatvoríme a pečieme. Rožky pred vložením tiež postriekame vodou. Pečieme cca 7 minút na funkciu horúci vzduch. Po 7 minútach vyberieme hlboký plech s vodou a rožky dopečieme do zlatista, asi 15-20 minút. Sledujeme.
Komentáre k receptu
Pekar    ·   25.12.2020   ·   Odpovedať   ·  

Jsou skvele a jednoduche

Pája R.    ·   14.4.2020   ·   Odpovedať   ·  

Jednoduchý za mě super

Pája R.    ·   14.4.2020   ·   Odpovedať   ·  

Rohlíčky jsou lahodné. Super

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár