NajRecept.sk Sviatočné pečenie Narodeniny Neodolateľná makovo ovocná torta
Neodolateľná makovo ovocná torta
Recept Neodolateľná makovo ovocná torta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Karambola Karambola    ·   1.11.2021

Neodolateľná makovo ovocná torta

Neodolateľná ovocná torta s vanilkovým krémom a čokoládovou polevou. Do krému sa pridáva aj biela čokoláda, ktorá krém dokonalo ochutí. Je to trochu časovo náročnejší recept, ale určite stojí za vyskúšanie. A obavy z prípavy nemusíte mať vôbec. S podrobným videom ako na to, to zvládne pripraviť aj začiatočník v pečení. Skúste. Autor: Karambola

55 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto 2x:

3 ks
bielok
3 lyžice
kryštálový cukor
3 lyžice
mak
1 lyžica
polohrubá múka
1/2 bal.
prášok do pečiva

Ovocná vrstva:

450 g
lesné ovocie
3 lyžice
kryštálový cukor
1 lyžica
voda
1 bal.
vanilkový puding
100 ml
voda

Krém:

6 ks
žĺtok
8 lyžíc
kryštálový cukor
30 g
zemiakový škrob
1 bal.
vanilkový puding
500 ml
mlieko
100 g
biela čokoláda
100 g
maslo
200 ml
smotana na šľahanie

Poleva:

150 g
čokoláda
150 g
smotana na šľahanie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhej peny, pridáme múku, prášok do pečiva a mak. Premiešame a cesto navrstvíme do okrúhlej formy na pečenie (dno sme vyložili papierom na pečenie) a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút. Po upečení necháme na mriežke vychladnúť. Takto pripravíme ešte jedno cesto.
  2. V hrnci necháme zovrieť lesné ovocie s lyžicou vody. Pridáme cukor. Keď ovocie začne vrieť, rozmixujeme ho tyčovým mixérom. Pridáme puding, ktorý sme rozmiešali vo vode a uvaríme hustú ovocnú hmotu, ktorú ešte horúcu natrieme na upečené cestá. Necháme vychladnúť.
  3. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme 200 ml mlieka, škrob a vanilkový puding. Premiešame. V hrnci dáme zovrieť 300 ml mlieka, pridáme žĺtkovú hmotu a varíme do zhustnutia. Do horúceho pridáme čokoládu a maslo. Mixovaním necháme rozpustiť. Potom odstavíme a necháme vychladnúť.  Po vychladnutí do krému pridáme vyšľahanú šľahačku. 
  4. Pripravíme si formu, v ktorej sme piekli cesto. Na dno uložíme jedno cesto s ovocnou vrstvou, navrstvíme polovicu krému a uložíme druhé cesto s ovocnou vrstvou. Nanesieme druhú polovicu krému a pekne uhladíme. Na vrch nanesieme polevu - do čokolády dáme horúcu smotanu na šľahanie a miešaním ju rozpustíme. Odložíme do chladničky stuhnúť. Krájame ostrým nožom a podávame.

Video recept

Komentáre k receptu
SoňaLau    ·   28.3.2023   ·   Odpovedať   ·  

Prosim Vas, ta lyzica polohrubej muky sa da vynechat, ked chcem spravit bezlepkovu variantu torty? Dakujem.

Dagmar Stojak    ·   29.3.2023   ·   Odpovedať   ·  

Dajte na miesto múky ešte mak. Ja tak robím

NejLucka NejLucka    ·   27.4.2023   ·   Odpovedať   ·  

díky :)

SoňaLau    ·   9.4.2023   ·   Odpovedať   ·  

Ďakujem Vám za odpoveď :)

LuciaBilanska    ·   31.1.2022   ·   Odpovedať   ·  

Aka velka forma?

NejLucka NejLucka    ·   2.2.2022   ·   Odpovedať   ·  

klasika 24 cm.

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár