Neodolateľná makovo ovocná torta

Recept Neodolateľná makovo ovocná torta
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Neodolateľná ovocná torta s vanilkovým krémom a čokoládovou polevou. Do krému sa pridáva aj biela čokoláda, ktorá krém dokonalo ochutí. Je to trochu časovo náročnejší recept, ale určite stojí za vyskúšanie. A obavy z prípavy nemusíte mať vôbec. S podrobným videom ako na to, to zvládne pripraviť aj začiatočník v pečení. Skúste. Autor: Karambola

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto 2x:

3 ksbielok
3 lyžicekryštálový cukor
3 lyžicemak
1 lyžicapolohrubá múka
1/2 bal.prášok do pečiva

Ovocná vrstva:

450 glesné ovocie
3 lyžicekryštálový cukor
1 lyžicavoda
1 bal.vanilkový puding
100 mlvoda

Krém:

6 ksžĺtok
8 lyžíckryštálový cukor
30 gzemiakový škrob
1 bal.vanilkový puding
500 mlmlieko
100 gbiela čokoláda
100 gmaslo
200 mlsmotana na šľahanie

Poleva:

150 gčokoláda
150 gsmotana na šľahanie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhej peny, pridáme múku, prášok do pečiva a mak. Premiešame a cesto navrstvíme do okrúhlej formy na pečenie (dno sme vyložili papierom na pečenie) a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút. Po upečení necháme na mriežke vychladnúť. Takto pripravíme ešte jedno cesto.
  2. V hrnci necháme zovrieť lesné ovocie s lyžicou vody. Pridáme cukor. Keď ovocie začne vrieť, rozmixujeme ho tyčovým mixérom. Pridáme puding, ktorý sme rozmiešali vo vode a uvaríme hustú ovocnú hmotu, ktorú ešte horúcu natrieme na upečené cestá. Necháme vychladnúť.
  3. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme 200 ml mlieka, škrob a vanilkový puding. Premiešame. V hrnci dáme zovrieť 300 ml mlieka, pridáme žĺtkovú hmotu a varíme do zhustnutia. Do horúceho pridáme čokoládu a maslo. Mixovaním necháme rozpustiť. Potom odstavíme a necháme vychladnúť.  Po vychladnutí do krému pridáme vyšľahanú šľahačku. 
  4. Pripravíme si formu, v ktorej sme piekli cesto. Na dno uložíme jedno cesto s ovocnou vrstvou, navrstvíme polovicu krému a uložíme druhé cesto s ovocnou vrstvou. Nanesieme druhú polovicu krému a pekne uhladíme. Na vrch nanesieme polevu - do čokolády dáme horúcu smotanu na šľahanie a miešaním ju rozpustíme. Odložíme do chladničky stuhnúť. Krájame ostrým nožom a podávame.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť