NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Najlepšie cesto na langoše s touto tajnou surovinou - raz vyskúšate a neoľutujete.
Najlepšie cesto na langoše s touto tajnou surovinou - raz vyskúšate a neoľutujete.
Recept Najlepšie cesto na langoše s touto tajnou surovinou - raz vyskúšate a neoľutujete.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Jaja79    ·   26.1.2023

Najlepšie cesto na langoše s touto tajnou surovinou - raz vyskúšate a neoľutujete.

Vynikajúce, mekkučké langošové cesto, ktoré na povrchu chrumká. Sú fantastické vďaka jednej surovine, ktoré pridávate do cesta. Jedná sa o kefír, ktorý dodá cestu jemnosť. Autor: Jaja

45 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
1 kg
hladká múka
400 ml
teplá voda
400 ml
kefír
1 lyžica
sušené droždie
1 lyžička
kryštálový cukor
1 lyžička
soľ
na smaženie
rastlinný olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kvások nepripravujem. Spolu všetky suroviny dám do misky, mixérom s hnetiacim hákom vypracujem hladké cesto, ktoré nechám kysnúť pod bavlnenou utierkou dovtedy, kým zdvojnásobí veľkosť. 
  2. Potom cesto rozdelíme na menšie kúsky, ktoré vytvarujeme do guličky, znova zakryjeme utierkou a necháme kysnúť aspoň 15 minút. 
  3. Následne každú guličku v rukách vytvarujeme do tvaru langoša. Ja stred krájam radielkom, nemusíte, ak nechcete. Smažím z oboch strán v dostatočnom množstve oleja dozlata.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár