Najchutnejšia náhrada pečiva bez droždia, plnená pretlačenými zemiakmi so strúhaným syrom

Recept Najchutnejšia náhrada pečiva bez droždia, plnená pretlačenými zemiakmi so strúhaným syrom

Pridal: Jaja79, 7.5.2022

Kategorie: Prílohy, Pečivo, Večera, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Len múka, voda, soľ a lyžica olivového oleja. Naplniť môžete čímkoľvek, napríklad ja som plnila pretlačenými zemiakmi so strúhaným syrom. Neskutočná dobrota. Príprava večere je nenáročná a pritom výsledok je veľmi chutný. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS

Pridal: Jaja79, 7.5.2022

Kategorie: Prílohy, Pečivo, Večera, Čásť dňa

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

720 ghladká múka
500 mlvoda
1 lyžičkasoľ
1 lyžicaolivový olej

Na plnenie:

800 gzemiaky
600 mlvoda
1 lyžičkasoľ
1 lyžicaolej
cca 100 gsyr
1 lyžicamaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr si pripravíme zmes na plnenie. Ošúpané a nakrájané zemiaky zmiešame s olejom, pridáme soľ, zalejeme vodou a dáme variť. Uvaríme domäkka. Uvarené zemiaky roztlačíme, pridáme strúhaný syr, maslo a vymiešame. Náplň rozdelíme na 8 častí.
  2. Múku zmiešame so soľou, vodou a olejom a vypracujeme jednotné cesto. Vypracované cesto zakryjeme fóliou a necháme 10 min. odpočívať. Nakoniec rozdelíme cesto na 8 častí.
  3. Na pomúčenej doske rozvaľkáme bochník cesta na placku, do stredu dáme bochník náplne, zabalíme a opäť rozvaľkáme.
  4. Rozvaľkanú placku opekáme na suchej panvici z oboch strán do zlata, upečené potrieme maslom. Placky môžeme aj ľubovoľne naplniť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť