Morčacie prsia v jablkovom cestíčku

Recept Morčacie prsia v jablkovom cestíčku
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dnes som skúsila nové hlavné jedlo, ktoré bolo tak fantastické, že nezostal ani jeden kúsok mäsa. Najskôr som bola skeptická, čo z toho môže vyjsť, ako to môže chutiť, ale nakoniec to bola delikatesa. Ak máte veľa jabĺk, čo určite máte, lebo teraz práve začína jablková sezóna, určite skúste, odporúčam. Autor: Milka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

1 kgmorčacie prsia
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie
2 dlmlieko
6 ksvajce
3 ksjablko neolúpané
podľa potrebybravčová masť
na špičku nožaprášok do pečiva
8 lyžíchladká múka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Morčacie prsia si nakrájame na rezne, slabo naklepeme, osolíme, okoreníme a necháme trochu odpočinúť. Medzitým si pripravíme cestíčko.
  2. Jablká nastrúhame na strúhadle. Do misky si dáme celá vajíčka, soľ, korenie, na špičku noža prášok do pečiva a vyšľaháme. Pridáme mlieko, hladkú múku a vymiešame na hustejšie cestíčko. Nakoniec pridáme strúhané jablká. Cestíčko má byť hustejšie, aby nám z mäsa neutieklo :).
  3. Na tanier si pripravíme hladkú múku, v nej budeme rezne obaľovať. Zároveň ich hneď obalíme v cestíčku a snažíme sa, aby bolo na mäse čím viac strúhaných jabĺčok.
  4. Teraz rezne pražíme na slabšom plameni, aby sa dobre prepiekli z jednej aj z druhej strany. Lepšie sú červené jablká, pretože sú na mäse pekne vidieť. K mäsu som urobila varené zemiaky pokrájané na kocky s petržlenom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť