Moja obľúbená piškótová bublanina

Pridal: Reny Naty A., 30.10.2020
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Každý z nás má určite svoj obľúbený sladký dezert, na ktorý nedá dopustiť. U mňa to je práve táto piškótová bublanina, ktorá je tak jemná, že sa doslova rozplýva na jazyku. Milujem tú chuť, sladkú, jemnú a v kombinácii s ovocím to je naozaj veľká delikatesa. Aký je váš obľúbený dezert? Máte radšej krémové dezerty alebo tie suchšie? Autor: Reny Naty A.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Reny Naty A., 30.10.2020
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
200 gkryštálový cukor
1 dclvoda
1 dclolej
4 ksvajce
200 ghladká múka
1 bal.vanilkový cukor
1 bal.prášok do pečiva
štipkasoľ
- Rúru si rozohrejeme na 180° C.
- Žĺtky s cukrom a vanilkou vymixujeme do krémovitej zmesi, pridáme vodu a olej a potom preosiatu múku s práškom do pečiva. Preosiata múka je oveľa lepšia, než keď nasypete hneď múku. Nakoniec aj ušľahaný sneh :)
- Než cesto urobíte - vymažte pekáčik a vysypte múkou. Cesto by nemalo dlho stáť.
- Potom zľahka poukladajte ovocie - ja som dala mandarínky z plechovky. Dávajte do rúry opatrne, aby ste pekáčom netriasli.
- Pečieme cca pol hodiny do zlatista, skúšame paličkou, rúru pol hodiny neotvárajte, inak cesto spľasne.
Môj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Moje oblíbená piškotová bublanina.
KOMENTÁRE K RECEPTU