Mini roládky s banánom a šľahačkou

Recept Mini roládky s banánom a šľahačkou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduchá roláda, ktorú zvládnu pripraviť aj začiatočníci v pečení. Viete si pripraviť aj veľké, to nie je žiadny problém, ale tieto roládky sú najlepšie, keď sú malé. Banán v tomto dezerte musí byť dominantný, cesto je tenké a najlepšie je také, ak banán bude zabalený v ceste len jednou vrstvou. Plnila som iba vyšľahanou šľahačkou, žiadny tuhý maslový krém. Stihla som to odfotiť bez čokoládovej polevy, po poliatí sa do nej hneď každý pustil, takže nebola žiadna šanca :). Polievala som obyčajnou čokoládovou polevou iba cik cak. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

4 ksvajce
1/2 hrnčekakryštálový cukor
1 lyžičkavanilková esencia
1/2 hrnčekapolohrubá múka
2 lyžicemaslo
2 lyžicemed
1/4 hrnčekasmotana na šľahanie
1 ksbanán
na ozdobučokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkovou esenciou do peny, pridáme múku a jemne premiešame. Nakoniec pridáme mäkké maslo zmiešané s medom a znova premiešame.
  2. Pripravené cesto nalejeme do vyššieho plechu, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 10 - 15 minút.
  3. Upečené cesto zrolujeme spolu s navlhčenou handričkou a necháme vychladnúť.
  4. Smotanu vyšľaháme do tuhej šľahačky a v tenkej vrstve ju rozotrieme na vychladnuté cesto. Do stredu položíme banán a zrolujeme.
  5. Vrch ozdobíme čokoládou podľa vlastnej fantázie (nemusíme) a podávame. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť