Medová torta "lenivý med" bez vaľkania

Recept Medová torta "lenivý med" bez vaľkania
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Korpus je vďaka medu krásne vláčny aj keď tam nie je ani kvapka tuku. A keď sa premaže kyslou smotanou a nechá uležať do druhého dňa, je tá vláčnosť dokonalá. Smotanu som osladila len mierne, korpus sa mi už zdal sladký dosť. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Korpus:

150 gmed
1 lyžičkajedlá sóda
3 ksvajce
100 gkrupicový cukor
210 ghladká múka
štipkasoľ

Krém:

600 gkyslá smotana
podľa chuticukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Med nalejeme do nepriľnavej panvice, pridáme jedlú sódu a dáme variť. Stále miešame. Med nám zbledne a spení. Miešame, kým pena nezmizne a med neskaramelizuje (výrazne stmavne).
  2. Vajcia vyšľaháme s cukrom do svetlej peny. Pridáme skaramelizovaný med (ak nám stuhol, dáme znova mierne rozohriať). Pridáme štipku soli a preosiatu múku.
  3. Cesto nalejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm, ktoré vystelieme dno papierom na pečenie. Pečieme cca 30 minút, prepečenie vyskúšame špajdlou. Korpus necháme úplne vychladnúť.
  4. Vychladnutý korpus hore zrežeme a odrezok rozdrvíme. Korpus dvakrát prekrojíme a naplníme osladenou kyslou smotanou. Posypeme omrvinkami. Necháme odležať v chladničke do druhého dňa.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
4.9.2021, Anoli odpovedať00

povedl se, jen malá obměna, 400ml kys. smetany a 250 ml mascarpone. všem chutnal

8.9.2021, NejLucka (administrátor) odpovedať00

díky :)

27.7.2021, Saruman odpovedať10

Bohužel jse mi nepovedl asi jsem to moc upekl ten korpus takže chutná divně asi to bude tím že jsem to dělal poprvé a ta zakysana smetana už vubec se tam nehodí to chutná ještě hůř a ten med jsem asi taky špatně udělal tak snad se to podaří někomu jinému udělat lepší medovnik, radši zůstanu u pečení koláčů a buchet tam aspoň nic nezkazím.

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť