NajRecept.sk Dezerty Koláče Medová torta "lenivý med" bez vaľkania
Medová torta "lenivý med" bez vaľkania
Recept Medová torta "lenivý med" bez vaľkania
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Lacusin Lacusin    ·   18.7.2021

Medová torta "lenivý med" bez vaľkania

Korpus je vďaka medu krásne vláčny aj keď tam nie je ani kvapka tuku. A keď sa premaže kyslou smotanou a nechá uležať do druhého dňa, je tá vláčnosť dokonalá. Smotanu som osladila len mierne, korpus sa mi už zdal sladký dosť. Autor: Lacusin

40 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny

Korpus:

150 g
med
1 lyžička
jedlá sóda
3 ks
vajce
100 g
krupicový cukor
210 g
hladká múka
štipka
soľ

Krém:

600 g
kyslá smotana
podľa chuti
cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Med nalejeme do nepriľnavej panvice, pridáme jedlú sódu a dáme variť. Stále miešame. Med nám zbledne a spení. Miešame, kým pena nezmizne a med neskaramelizuje (výrazne stmavne).
  2. Vajcia vyšľaháme s cukrom do svetlej peny. Pridáme skaramelizovaný med (ak nám stuhol, dáme znova mierne rozohriať). Pridáme štipku soli a preosiatu múku.
  3. Cesto nalejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm, ktoré vystelieme dno papierom na pečenie. Pečieme cca 30 minút, prepečenie vyskúšame špajdlou. Korpus necháme úplne vychladnúť.
  4. Vychladnutý korpus hore zrežeme a odrezok rozdrvíme. Korpus dvakrát prekrojíme a naplníme osladenou kyslou smotanou. Posypeme omrvinkami. Necháme odležať v chladničke do druhého dňa.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Zbierky receptov

Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste

Viac zbierok
Komentáre k receptu
Anoli    ·   4.9.2021   ·   Odpovedať   ·  

povedl se, jen malá obměna, 400ml kys. smetany a 250 ml mascarpone. všem chutnal

NejLucka NejLucka    ·   8.9.2021   ·   Odpovedať   ·  

díky :)

Saruman    ·   27.7.2021   ·   Odpovedať   ·  

Bohužel jse mi nepovedl asi jsem to moc upekl ten korpus takže chutná divně asi to bude tím že jsem to dělal poprvé a ta zakysana smetana už vubec se tam nehodí to chutná ještě hůř a ten med jsem asi taky špatně udělal tak snad se to podaří někomu jinému udělat lepší medovnik, radši zůstanu u pečení koláčů a buchet tam aspoň nic nezkazím.

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov