Maslové slimáky na celý plech iba z 1 vajíčka

Recept Maslové slimáky na celý plech iba z 1 vajíčka

Pridal: Triniti, 14.1.2021

Kategorie: Žemle, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Cesto, ktoré je jemné ako pavučinka. Niekedy som robila plnené, ale tentoraz som skúsila bez náplne a boli ešte lepšie. Upečené prekrojíme a natrieme maslom a pokvapkáme medom. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 14.1.2021

Kategorie: Žemle, Pečivo

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

200 mlmlieko
50 mlolej
1 ksvajce
1 lyžicakryštálový cukor
1 lyžičkasoľ
3 hrnčeky (200 ml)hladká múka
1 bal.sušené droždie
na potretiemaslo
na potretiežĺtok

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mlieko zmiešame s olejom, vajíčkom, cukrom a soľou. Do mlieka pridáme múku, sušené droždie (ak používate čerstvé droždie (postačí 1/2 kocky), najprv urobte kvások z mlieka, trochy cukru a droždia) a rukami alebo mixérom vypracujeme hladké cesto, ktoré sa pekne oddeľuje od stien misky.
  2. Múku pridávajte postupne - záleží na kvalite múky, koľko nasaje tekutiny. Môže sa stať, že niekedy spotrebujete plné tri hrnčeky a niekedy postačia aj 2.
  3. Vypracované cesto necháme odstáť pol hodiny a potom pokračujeme.
  4. Vykysnuté cesto rozdelíme na 15 rovnakých častí, každú časť rozvaľkáme a kolieskom na pizzu nakrájame vnútro.
  5. Povrch potrieme rozpusteným maslom a zrolujeme. Zrolované cesto stočíme do tvaru slimáka. Ukladáme na maslom vymastený plech /alebo papierom vyložený/, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 20 minút.
  6. Povrch potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 25 minút - sledujeme.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť