Linecké pečivo

Recept Linecké pečivo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Klasické vianočné pečivo nesmie chýbať na sviatočnom stole. Ak sa rozhodnete piecť teraz, odporúčam vám minimálne strojnásobiť dávku, inak vám do Vianoc nezostane ani jeden kúsok. Ja som robila minulý týždeň iba z jednej dávky, ale už teraz nie je ani jeden kúsok. Autor: Reny Naty A.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

350 ghladká múka
2 ksžĺtok
250 gmaslo
1 bal.vanilkový cukor
120 gpráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Hladkú múku spolu s práškovým cukrom preosejeme do misy, pridáme vanilkový cukor, žĺtky a na kocky nakrájané maslo izbovej teploty.
  2. Vypracujeme guľôčku, ktorú zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky.
  3. Po jednej hodine vyberieme cesto z chladničky, rozvaľkáme na tenší plát a vykrajujeme kolieska. Do niektorých urobíme aj kvetinku vnútri.
  4. Pečieme na plechu s papierom na pečenie pri teplote 200 stupňov maximálne 10 minút. Sledujeme.
  5. Potom zlepíme marmeládou.

Môj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
28.10.2020, Buga odpovedať00

Dobrý večer, sú koláčiky hneď mäkké alebo ich treba upiecť napr týždeň pred Vianocami?

29.10.2020, NejLucka (administrátor) odpovedať00

jsou hned měkké :) třeba dávat pozor na dobu pečení. Čím déle pečete, tím více je vysušíte a budou tvrdší.

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť