Lievance s lekvárom a smotanou

Recept Lievance s lekvárom a smotanou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Fantázia. Nebíčko v papuľke a ešte neviem ako by som toto jedlo nazvala. Ľahké lievance, mäkké ako pavučinka, krehké, sladké, s kopčekom smotany a s bohatou vrstvou nastrúhanej čokolády. Sladké raňajky alebo dezert po výdatnom obede. Ja robievam lievance skôr ako dezert, ale pokojne aj na raňajky k poháru kakaa alebo k šálke čaju či kávy. Určite vyskúšajte, my ich doma milujeme. Autor: Tereza

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

asi 2 hrnčekyhladká múka
0,5 kockydroždie
1 hrnčekmlieko
1 ksvajce
1 lyžicapráškový cukor
podľa chuticitrónová kôra

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do väčšej misy si dáme múku, doprostred urobíme jamku a rozdrobíme droždie. Posypeme droždie štipkou cukru, zakryjeme múkou zľahka a pridáme asi pol deci vlažného mlieka.
  2. Na teplom mieste necháme cesto vykysnúť a potom pridáme vajcia, citrónovú kôru, cukor a cca hrnček vlažného mlieka.
  3. Ďalej necháme cesto aspoň hodinku odpočinúť na teplom mieste.
  4. Po vykysnutí naberačkou alebo lyžicou naberáme na panvicu na lievance a smažíme po oboch stranách. Ďalej na tanieri zdobíme podľa chuti.
  5. Ja som použila lekvár, kyslú ochutenú smotanu a strúhanú čokoládu.

Môj blog: Vaření a pečení s láskou

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť