Kurča na masle a zemiaková kaša

Pridal: rebeka, 9.1.2021
Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Klasické hlavné jedlo - kura na masle a ako príloha vynikajúca a nadýchaná zemiaková kaša.
FOTKA OD VÁS
Pridal: rebeka, 9.1.2021
Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
Na kura:
2 kschladené kuracie štvrťky
100 gmaslo
korenie Zlaté kura (alebo iné, vami obľúbené na hydinu)
voda na podlievanie
Na zemiakovú kašu:
700 gzemiaky
2 lyžičkysoľ
100 mlkyslá smotana
200 mlmlieko
50 gmaslo
- Kurča nakořeníme a vložíme do pekáča, pridáme polovicu uvedeného množstva masla, podlejeme trochou vody a prikryté dáme piecť do rúry na 200 st. Pečieme cca 50 minút. Potom odklopíme a necháme dopiecť. Pridáme zvyšok masla a rúru vypneme. Počas pečenia dolievame vodu podľa potreby a kura polievame výpekom. Vody nedávajte príliš veľa. Chceme maslový, nie vodový výpek.
- Zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka. Pridáme maslo a roztlačíme. Po častiach (stále máme zemiaky na najmiernejšom plameni) pridávame horúcu smotanu s mliekom a ručným šľahačom vyšľaháme dohladka. Mlieka a smotany pridáme podľa toho, ako máme radi kašu .. hustú alebo redšiu.
Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová
Zdroj: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Kuře na másle a bramborová kaše.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Kurczak na maśle z pure ziemniaczanym.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Butter-Hähnchen mit Kartoffelbrei an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Mézes csirkecomb újhagymás burgonyapürével.
KOMENTÁRE K RECEPTU