Kurča na masle a zemiaková kaša

Recept Kurča na masle a zemiaková kaša

Pridal: rebeka, 9.1.2021

Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Klasické hlavné jedlo - kura na masle a ako príloha vynikajúca a nadýchaná zemiaková kaša.

FOTKA OD VÁS

Pridal: rebeka, 9.1.2021

Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

SUROVINY

Na kura:

2 kschladené kuracie štvrťky
100 gmaslo
korenie Zlaté kura (alebo iné, vami obľúbené na hydinu)
voda na podlievanie

Na zemiakovú kašu:

700 gzemiaky
2 lyžičkysoľ
100 mlkyslá smotana
200 mlmlieko
50 gmaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kurča nakořeníme a vložíme do pekáča, pridáme polovicu uvedeného množstva masla, podlejeme trochou vody a prikryté dáme piecť do rúry na 200 st. Pečieme cca 50 minút. Potom odklopíme a necháme dopiecť. Pridáme zvyšok masla a rúru vypneme. Počas pečenia dolievame vodu podľa potreby a kura polievame výpekom. Vody nedávajte príliš veľa. Chceme maslový, nie vodový výpek.
  2. Zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka. Pridáme maslo a roztlačíme. Po častiach (stále máme zemiaky na najmiernejšom plameni) pridávame horúcu smotanu s mliekom a ručným šľahačom vyšľaháme dohladka. Mlieka a smotany pridáme podľa toho, ako máme radi kašu .. hustú alebo redšiu.

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť