Křimický rezeň s varenými zemiakmi

Recept Křimický rezeň s varenými zemiakmi
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Toto jedlo bolo podávané na zámku Křimice, preto aj takýto názov. Spája sa mi s peknou dovolenkou a preto sa nechajte inšpirovať chutným obedom aspoň s týmto názvom.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

4 plátkybravčové karé
1 hrnček (500g)biela kapusta
4 ksvajce
6 strúčikovcesnak
soľ
korenie
podľa potrebyhladká múka

Príloha:

varené zemiaky s maslom

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso si osolíme a okoreníme. Orestujeme krátko na panvici. Odložíme bokom a pripravíme cesto.
  2. Kapustu vyberieme z pohára a vytlačíme šťavu. Dáme do misy, osolíme, okoreníme a pridáme cesnak. Premiešame a zalejeme rozdrobenými vajcami.
  3. Vymiešame a zahustíme múkou podľa potreby. Cesto by malo byť hustejšie ako cesto na zemiakové placky.
  4. Na panvici vo väčšom množstve oleja pomaly vyprážame. Malá rada, kto moc nepozná akým spôsobom - položíme si na ruku mäso, potrieme zmesou a opatrne preklopíme do oleja. Na panvici potom dorobíme vrh zmesou pomocou lyžice.
  5. Podávame so zemiakmi a zeleninou. Je vhodná aj tatarka, kto má rád.

Zdroj: Vaření a pečení s láskou

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť