Křimický rezeň s varenými zemiakmi

Pridal: NajLucka, 30.9.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Bravčové mäso, Mäso, Vianoce, Obed, Hlavné jedlo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Toto jedlo bolo podávané na zámku Křimice, preto aj takýto názov. Spája sa mi s peknou dovolenkou a preto sa nechajte inšpirovať chutným obedom aspoň s týmto názvom.
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 30.9.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Bravčové mäso, Mäso, Vianoce, Obed, Hlavné jedlo
SUROVINY
Budeme potrebovať:
4 plátkybravčové karé
1 hrnček (500g)biela kapusta
4 ksvajce
6 strúčikovcesnak
soľ
korenie
podľa potrebyhladká múka
Príloha:
varené zemiaky s maslom
- Mäso si osolíme a okoreníme. Orestujeme krátko na panvici. Odložíme bokom a pripravíme cesto.
- Kapustu vyberieme z pohára a vytlačíme šťavu. Dáme do misy, osolíme, okoreníme a pridáme cesnak. Premiešame a zalejeme rozdrobenými vajcami.
- Vymiešame a zahustíme múkou podľa potreby. Cesto by malo byť hustejšie ako cesto na zemiakové placky.
- Na panvici vo väčšom množstve oleja pomaly vyprážame. Malá rada, kto moc nepozná akým spôsobom - položíme si na ruku mäso, potrieme zmesou a opatrne preklopíme do oleja. Na panvici potom dorobíme vrh zmesou pomocou lyžice.
- Podávame so zemiakmi a zeleninou. Je vhodná aj tatarka, kto má rád.
Zdroj: Vaření a pečení s láskou
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Křimický řízek s vařenými bramborami.
KOMENTÁRE K RECEPTU