Krehká kokosová roláda s mascarpone krémom

Recept Krehká kokosová roláda s mascarpone krémom

Pridal: Lacusin, 27.4.2021

Kategorie: Sladké rolády, Rolády, Dezerty, Múčniky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Veľmi jemná, ľahká roláda. Pre milovníkov kokosu to je nebíčko v papuľke. Jeden kúsok vám nebude stačiť a ani si nevšimnete a zjete aj posledný kúsok. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

Pridal: Lacusin, 27.4.2021

Kategorie: Sladké rolády, Rolády, Dezerty, Múčniky

SUROVINY

Cesto:

350 gbielok
150 gpráškový cukor
štipkasoľ
180 gpolohrubá múka
6 gprášok do pečiva

Krém:

500 gmascarpone
120 gpráškový cukor
1 bal.vanilkový cukor
100 gkokos

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si plech o rozmere 32 x 34 cm, dno vyložíme papierom, rúru predhrejte na 180 stupňov a môžeme sa pustiť do prípravy.
  2. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuhej peny, postupne pridávame práškový cukor a šľaháme, kým nedostaneme tuhý, lesklý sneh. Vareškou primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a takto pripravené cesto navrstvíme na plech.
  3. Rovnomerne rozotrieme a pečieme cca 15 minút.
  4. Upečené cesto vyberieme z rúry, ihneď stiahneme papier na pečenie a zrolujeme spolu s vlhkou utierkou do rolády.
  5. Mascarpone vymiešame s cukrom, pridáme kokos a krém je hotový. Naplníme vychladnuté cesto, zrolujeme a vrch ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť