Kapustová polievka s pretlakom
Už sa tešíte na tradičnú poctivú kapustnicu na Štedrý deň? Inšpirujte sa týmto receptom. Je skvelý a chutný.
Pridal: NajLucka, 29.11.2014
Kategorie: Kapustnica, Polievky
SUROVINY
SUROVINY NA 8 PORCIÍ:
1 pohársterilizovaná biela kapusta
1 ksdomáca klobása
1 lyžicamasť
1 lyžicahladká múka
trochumletá červená paprika
2 strúčikycesnak
2 ksbobkový list
4 kscelé nové korenie
4 kscelé čierne korenie
190 gparadajkový pretlak
2 hrstihuby sušené
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
pár zemiakov uvarených v šupke, podľa počtu stravníkov
Do väčšieho hrnca vložíme sterilizovanú kapustu, bobkový list, celé čierne korenie, celé nové korenie spolu s klobásou a sušené huby, ktoré sme umyli.
- Zalejeme vodou a varíme do mäkka, zatiaľ si pripravíme zápražku z masti a hladkej múky. Na záver do zápražky pridáme mletú červenú sladkú papriku a premiešame.
Necháme vychladnúť a potom zriedime vodou, do kapusty vlejeme zápražku, pridáme paradajkový pretlak, soľ a korenie podľa chuti. Uvarenú klobásu vyberieme z polievky, nakrájame a opäť vložíme späť do polievky.
- Dobre premiešame ešte chvíľku povaríme, dochutíme prelisovaným cesnakom a podávame so zemiakmi, ktoré sme si uvarili v šupke. Dobrú chuť!
Ďakujeme za povolenie zdieľať recept od skvelej pekárky - Diabambulka
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Zelná polévka s protlakem.
KOMENTÁRE K RECEPTU