NajRecept.sk Dezerty Koláče Jablkový koláč Jablkový koláč so snehovou perinkou
Jablkový koláč so snehovou perinkou
Lacusin    ·   18.9.2020

Jablkový koláč so snehovou perinkou

Zaujímavá kombinácia surovín, ale o to chutnejšia. Jablková plnka so škoricou, jemné a krehké cesto a na vrch ušľahaný sneh z bielkov a cukru. Autor: Lacusin

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny

Cesto:

300 g
polohrubá múka
100 g
práškový cukor
125 g
maslo
3 ks
žĺtok
1/2 bal.
prášok do pečiva
1 lyžica
kyslá smotana

Plnka:

4-5 ks
jablko
200 ml
voda
100 g
kryštálový cukor
1 bal.
škoricový cukor
2 bal.
vanilkový cukor

Vrch:

3 ks
bielok
6 lyžíc
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Múku preosejeme cez sitko spolu s práškom do pečiva, pridáme rozpustené maslo, cukor a žĺtky. Spracujeme hladké cesto. Ak máte príliš tuhé cesto a ťažko sa s ním pracuje, pridajte kyslú smotanu (1-2 lyžice). Spracované cesto odložíme do chladničky.
  2. Jablká nastrúhame na hrubom strúhadle a vložíme ich do hrnca, v ktorom ich budeme variť. Pridáme 200 ml vody, cukor a varíme, kým sa voda neodparí. Ku koncu pridáme škoricu, vanilkový cukor.
  3. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto do veľkosti plechu. Cesto uložíme do tukom vymasteného a múkou vysypaného plechu a vidličkou ho popicháme. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 10 minút.
  4. Po 10 minútach cesto vyberieme, navrstvíme jablkovú náplň a vrátime do rúry. Pečieme ďalších 15 minút.
  5. Bielky vyšľaháme mixérom do tuhej peny a postupne pridávame cukor. Pena bude krásne nadýchaná a krásne lesklá. Navrstvíme na jablká a vložíme späť do rúry. Teplotu sme znížili na 120 stupňov a koláč necháme dôjsť cca pol hodinu - prípadne sledujeme, každá rúra je iná. Ak sneh začne jemne hnednúť, koláč ihneď vyberáme.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov