Hrachová polievka s údenými rebierkami

Recept Hrachová polievka s údenými rebierkami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúca hrachová polievka s údenými rebierkami. Podávame s opraženým chlebom. Skvelá voľba na nedeľný obed!

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

600-700 gúdené rebierka
2 kscibuľa
3 ksväčšia mrkva
350 gžltý hrach
1,5 lvoda
2 ksstredne veľký zemiak
soľ
bobkový list
korenie
olivový olej
na osmaženiechlebíček
kyslá smotana
kôpor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V hrnci si na olivovom oleji opražíme cibuľu.
  2. Rebierka si poriadne umyjeme a dáme do hrnca a zalejeme vodou. Privedieme do varu.
  3. Pridáme bobkový list, kôpor, očistenú a nastrúhanú mrkvu, na kocky nakrájané zemiaky, pridáme umytý hrach a spolu všetko varíme.
  4. Osolíme, okoreníme. Keď máme hrach uvarený, pomocou mixéra jemne premixujeme (nie dlho, aby sme mali v polievke i celý hrášok).
  5. Podávame s opraženým chlebom a kyslou smotanou. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť