Drobenkový koláč s jablkami

Pridal: Danula Vašíčková, 26.9.2020
Kategorie: Koláče, Dezerty, Múčniky, Koláče, keksíky, sušienky, Jablká, Podľa ovocia, Jablkový koláč
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Ak stále hľadáte inšpiráciu na jablkové koláčiky, prinášam vám ďalšie. Tieto rezy som už robila aj s hruškami a poviem vám, bola to neskutočná dobrota. Pridala som aj hrozienka a nasekané oriešky. V kombinácii s jablkami to je číslo jedna. A ešte nemôžem zabudnúť ani na trošku rumu a škoricový cukor. To je priamo neodmysliteľná súčasť jablkových dezertov. Autor: Danka
FOTKA OD VÁS
Pridal: Danula Vašíčková, 26.9.2020
Kategorie: Koláče, Dezerty, Múčniky, Koláče, keksíky, sušienky, Jablká, Podľa ovocia, Jablkový koláč
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
200 gdetská krupica
200 ghrubá múka
200 gkryštálový cukor
1/2 bal.prášok do pečiva
1 kgolúpané a očistené jablko
1 bal.škoricový cukor
60 grozpustené maslo
sekané orechy
hrozienka
trocharum
- 200g detskej krupice, 200g hrubej múky, 200g kryštálového cukru, 1/2 prášku do pečiva, 1kg olúpaných a očistených jabĺk (nahrubo nastrúhať), 1 škoricový cukor, sekané orechy (ja som dala slnečnicové semienka), hrozienka (použila som o trochu viac ako polovicu malého balenia), 60g rozpusteného masla, trocha rumu.
- Krupicu, múku, cukor a prášok do pečiva zmiešať a rozdeliť na tri rovnaké diely. Malý pekáčik (32x22cm) vymazať maslom a vysypať hrubou múkou, na dno nasypať jednu tretinu zmesi, pokryť polovicou nastrúhaných jabĺk, posypať polovicou škoricového cukru, orechov a hrozienok.
- Potom nasypať ďalší diel múčnej zmesi, opäť jablká, zvyšok škoricového cukru, orechov a hrozienok a nakoniec zasypať zvyšnou "posýpkou" a pokvapkať rozpusteným maslom a pofŕkať rumom.
- Piecť asi 40 minút na 180 stupňov.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Drobenkový koláč s jablky.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Gestreuter Apfelkuchen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Almás-morzsás szelet.
KOMENTÁRE K RECEPTU