Drobenkový koláč s jablkami

Recept Drobenkový koláč s jablkami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak stále hľadáte inšpiráciu na jablkové koláčiky, prinášam vám ďalšie. Tieto rezy som už robila aj s hruškami a poviem vám, bola to neskutočná dobrota. Pridala som aj hrozienka a nasekané oriešky. V kombinácii s jablkami to je číslo jedna. A ešte nemôžem zabudnúť ani na trošku rumu a škoricový cukor. To je priamo neodmysliteľná súčasť jablkových dezertov. Autor: Danka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

200 gdetská krupica
200 ghrubá múka
200 gkryštálový cukor
1/2 bal.prášok do pečiva
1 kgolúpané a očistené jablko
1 bal.škoricový cukor
60 grozpustené maslo
sekané orechy
hrozienka
trocharum

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. 200g detskej krupice, 200g hrubej múky, 200g kryštálového cukru, 1/2 prášku do pečiva, 1kg olúpaných a očistených jabĺk (nahrubo nastrúhať), 1 škoricový cukor, sekané orechy (ja som dala slnečnicové semienka), hrozienka (použila som o trochu viac ako polovicu malého balenia), 60g rozpusteného masla, trocha rumu.
  2. Krupicu, múku, cukor a prášok do pečiva zmiešať a rozdeliť na tri rovnaké diely. Malý pekáčik (32x22cm) vymazať maslom a vysypať hrubou múkou, na dno nasypať jednu tretinu zmesi, pokryť polovicou nastrúhaných jabĺk, posypať polovicou škoricového cukru, orechov a hrozienok.
  3. Potom nasypať ďalší diel múčnej zmesi, opäť jablká, zvyšok škoricového cukru, orechov a hrozienok a nakoniec zasypať zvyšnou "posýpkou" a pokvapkať rozpusteným maslom a pofŕkať rumom.
  4. Piecť asi 40 minút na 180 stupňov.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť