Domáci ríbezľový lekvár

Recept Domáci ríbezľový lekvár
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Niet nad domácu marmeládu. Milujem, keď vidím v záhrade, ako dozrieva ovocie. Vtedy viem, že v kuchyni sa určite nudiť nebudem. Nedávno som robila ríbezľový džem a vyšiel mi neskutočne krásne. Hustý, na chlebe drží veľmi pekne a pritom chuťovo nenahraditeľný. Nie ako tie z obchodu. Autor: Milka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

1,2 lrozmixované ovocie
1 kgželírovací cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Ovocie rozmixujeme alebo len roztlačíme lisom na zemiaky a privedieme do varu. Varíme 30 minút.
  2. Potom pridáme želírovací cukor a varíme ešte 5 minút.
  3. Nalejeme do fliaš, uzavrieme a prikryjeme utierkou. Potom už len ozdobíme a odložíme na zimu.
  4. Ja to robím tak, že si najprv odmeriam surovinu. Jedna dávka je 1,2 litra rozmixovaného ovocia. Varím vždy dve dávky... 30 minút. Potom pridám 2 kg želírovacieho cukru a varím ešte 5 minút od bodu varu.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť