NajRecept.sk Zavaraniny Džemy a marmelády Ríbezľová Domáci ríbezľový lekvár
Domáci ríbezľový lekvár
Recept Domáci ríbezľový lekvár
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Emília Raganová    ·   11.6.2021

Domáci ríbezľový lekvár

Niet nad domácu marmeládu. Milujem, keď vidím v záhrade, ako dozrieva ovocie. Vtedy viem, že v kuchyni sa určite nudiť nebudem. Nedávno som robila ríbezľový džem a vyšiel mi neskutočne krásne. Hustý, na chlebe drží veľmi pekne a pritom chuťovo nenahraditeľný. Nie ako tie z obchodu. Autor: Milka

90 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny
1,2 l
rozmixované ovocie
1 kg
želírovací cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Ovocie rozmixujeme alebo len roztlačíme lisom na zemiaky a privedieme do varu. Varíme 30 minút.
  2. Potom pridáme želírovací cukor a varíme ešte 5 minút.
  3. Nalejeme do fliaš, uzavrieme a prikryjeme utierkou. Potom už len ozdobíme a odložíme na zimu.
  4. Ja to robím tak, že si najprv odmeriam surovinu. Jedna dávka je 1,2 litra rozmixovaného ovocia. Varím vždy dve dávky... 30 minút. Potom pridám 2 kg želírovacieho cukru a varím ešte 5 minút od bodu varu.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár