Domáci marhuľový likér

Recept Domáci marhuľový likér
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Na zdravie! Domáci likér, ktorý zreje 3 mesiace, ale ako sa hovorí, na dobré sa oplatí počkať.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

2 kgmarhule
2 kgkryštálový cukor
1 lvodka
10 ksjadierka z marhuľových kôstok

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Marhule umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Uložíme ich do väčšej misky, zasypeme kryštálovým cukrom a necháme 4-5 hodín odpočívať. Potom hmotu presypeme do hrnca a privedieme do varu. Varíme cca 30 minút a potom cez jemné sitko pretlačíme.
  2. Marhuľový sirup nalejeme do sklenenej nádoby, pridáme alkohol, marhuľové jadierka a nádobu uzavrieme. Takto uzavretú nádobu necháme 3 mesiace na tmavom a chladnom mieste zrieť.
  3. Po troch mesiacoch likér prelejeme do sklenených uzatvárateľných fliaš. Na zdravie!

Zdroj: Vk

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť