Domáce krehké trubičky s talianskym snehom

Recept Domáce krehké trubičky s talianskym snehom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Žiadne lístkové cesto, ale domáce krehké cesto z rastlinného tuku a kyslej smotany. S cestom sa pracuje luxusne. Dávno som nedržala v ruke tak vláčne, jemné cesto, ktoré sa pri práci vôbec neláme a neodpadáva z kovových trubičiek, ktoré som si kúpila len pre tieto kremrole. Sneh ušľahaný s cukrovým rozvarom a keď celé trubičky postoja v chladničke jeden deň, tak je to doslova nebíčko v papuľke. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Na cesto budete potrebovať:

380 ghladká múka + na podsypávanie
250 gHera
200 gkyslá smotana
1 ksvajce
na pomazanie trubičiektuk

Taliansky sneh:

150 gbielkok (cca 5 ks)
120 gkryštálový cukor
240 gkrupicový cukor
na zaliatievoda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z múky, tuku a kyslej smotany vypracujte hladké cesto. Zabaľte do fólie a dajte na niekoľko hodín do chladničky.
  2. Trubičky si natrieme tukom a začneme s "navliekaním" cesta, ktoré som radielkom nakrájala na asi 2 mm hrubé pruhy.
  3. Všetky kremrole pomažte rozšľahaným vajíčkom a dajte piecť do vyhriatej rúry. Pečte 12 - 15 minút v závislosti na veľkosti rúrky, až sú krásne zlaté. Nechajte chvíľku vychladnúť, potom opatrne stiahnite rúrky z trubičiek, pozor sú krehké.
  4. Bielky vyšľaháme so 120 g cukru na pevný sneh. Na sporáku uvarte 240 g cukru s vodou (vody len na ponorenie cukru) na teplotu 115 -120° C. Rozvar nemiešajte, len nakláňajte kastrólik. Pred plnením dajte sneh ešte na chvíľku do chladničky, lepšie sa s ním potom pracuje.
  5. Sneh dajte do vrecka s hladkou trubičkou a plňte kremrole z oboch strán, aby bol sneh pekne po celej dĺžke. Naplnené rúrky dajte do chladničky odležať. Pred servírovaním pocukrujte.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť