Coleslaw šalát - stará česká klasika

Recept Coleslaw šalát - stará česká klasika

Pridal: adkas, 8.10.2020

Kategorie: Coleslaw, Obed, Hlavné jedlo, Šaláty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Možno všetci poznáte, ale musím sa podeliť o recept. Je jednoduchý, chutný, časovo a finančne nenáročný. A ak miesto majonézy použijete iba nízkotučný jogurt, tak dá sa povedať, že aj zdravý. Môžete ho jesť iba s chlebom alebo podávať ako prílohu k pečenému mäsu. Doma ho robievam veľmi často, len tak na večeru, pretože kapustu môžem vždy a všade a spolu s mrkvou a zelerom ...., kto to vymyslel, bol génius :))))) Autor: Adkas

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas, 8.10.2020

Kategorie: Coleslaw, Obed, Hlavné jedlo, Šaláty

SUROVINY

500 ghlávková kapusta
2 ksstredne veľká mrkva
1/4 ksstredne veľký zeler
1 kscibuľa
200 mlmajonéza
100 mlsmotana na šľahanie
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie
1 lyžičkakryštálový cukor
2-3 lyžičkycitrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Postup je veľmi jednoduchý a z uvedených surovín musí byť každému jasné, o čo pôjde.
  2. Kapustu nakrájame na tenké prúžky, môžete si pomôcť aj strúhadlom.
  3. Mrkvu a zeler očistíme a na strúhadle, ktoré používame na strúhanie jabĺk, nastrúhame.
  4. Cibuľu nastrúhame na strúhadle na mrkvu a všetko spolu v miske premiešame.
  5. Osolíme a okoreníme podľa chuti, pridáme cukor, smotanu, citrónovú šťavu a majonézu. Ak chcete ľahší šalát, miesto majonézy môžete použiť aj biely nízkotučný jogurt.
  6. Všetko dôkladne premiešame, ochutnáme a pokiaľ je nutné, dochutíme. A máme hotovo.
  7. Šalát necháme odstáť, aby sa chute dôkladne prepojili a podávame.

Môj blog: Adkas-tastyfood

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť