Čokoládovo ovocné potešenie pre náročných

Recept Čokoládovo ovocné potešenie pre náročných
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Čokoládovo ovocné potešenie pre náročných maškrtníkov.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

6 ksvajce
6 lyžíckryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
100 mlmlieko
100 mlolej
6 lyžícčokoláda v prášku (instantný nápoj)
1/2 bal.prášok do pečiva
6 lyžícpolohrubá múka

Krém:

400 mlsmotana na šľahanie
250 ghorká čokoláda

Vrch:

100 gpráškový cukor
400 gmaliny
1 bal.želatína

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Večer si pripravíme základ pre parížsky krém. Smotanu zahrejeme (dávame pozor, aby nezačala vrieť) a odstavíme. Pridáme na kúsky nalámanú čokoládu, ktorú miešaním rozpustíme a necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Potom túto hmotu vložíme do chladničky a necháme odpočívať celú noc.
  2. Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do tuhej peny, postupne pridáme mlieko, olej a nakoniec sypké suroviny - zmiešanú múku s práškom do pečiva a práškovú čokoládou.
  3. Úplne na záver pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a jemne vareškou premiešame. Cesto navrstvíme do okrúhlej formy na pečenie, dno sme vyložili papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov, kým sa kraje nezačnú odlepovať od steny formy (cca 20 min).
  4. Upečené cesto necháme vychladnúť na mriežke a pripravíme krém. Mixérom vyšľaháme poriadne vychladenú smotanu s čokoládou do tuhého krému a navrstvíme na cesto. Pekne uhladíme a na vrch navrstvíme ovocnú dreň - maliny zmiešame s cukrom a dáme ich variť. Varíme, kým sa maliny nerozvaria, pridáme želatínu a miešaním všetko spojíme.
  5. Celú tortu odložíme do chladničky na pár hodín.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť