Citrónové hviezdičky z kyslej smotany

Recept Citrónové hviezdičky z kyslej smotany
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kyslú smotanu používam do vianočného pečenia už dlho. Po upečení sú cukrovinky jemné a krehké. Niekedy hviezdičky lepím marmeládou a niekedy ich len poprášim cukrom. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

120 gmaslo
400 ghladká múka
200 gpráškový cukor
100 gkyslá smotana
1 ksvajce
štipkasoľ
1 lyžičkajedlá sóda
1 lyžičkaprášok do pečiva
1 lyžičkacitrónová kôra
1 kscitrón - šťava

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Maslo vyšľaháme mixérom od peny, pridáme postupne múku, práškový cukor, vajíčko, štipku soli, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, prilejeme šťavu z jedného citróna, citrónovú kôru a nakoniec aj kyslú smotanu.
  2. Vypracované cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na minimálne hodinu.
  3. Po hodine cesto vyberieme, vyvaľkáme na tenší plát, z ktorého vykrojíme hviezdičky. Ukladáme na plech a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 7 minút.
  4. Hviezdičky by mali zostať bledé, nepečte ich príliš dlho, budú tvrdé. Po upečení ich poprášime cukrom a odložíme do krabičky.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť