Cesnakové žemle pripravené do pol hodiny

Recept Cesnakové žemle pripravené do pol hodiny

Pridal: Triniti, 14.9.2020

Kategorie: Žemle, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Už ste niekedy upiekli domáce pečivo z kysnutého cesta za pol hodinku? Určite vyskúšajte, sú jemné ako pavučinka a chuťovo fantastické. Ja som ich robila večer, aby sme mali na raňajky a poviem vám, boli božské. Mäkké a jemné ako pavučinka. S maslom, šunkou a syrom to bolo nebíčko v papuľke. Ešte počas noci ma dráždila vôňa cesnaku :). Máte ich naozaj hotové za pol hodinku, takže sa do prípravy môžete pokojne pustiť aj ráno. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 14.9.2020

Kategorie: Žemle, Pečivo

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

1 hrnčekvoda
1 PLkryštálový cukor
3 PLolej
1/4 lyžičkysoľ
10 gsušené droždie
3 hrnčekyhladká múka
3 strúčikycesnak

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V miske zmiešame olej, vodu, cukor, soľ, sušené droždie. Premiešame a pridáme múku. Vypracujeme hladké cesto, do ktorého podľa potreby pridáme ešte vodu alebo múku. Záleží na kvalite múky. Cesto by malo byť pružné a nelepí sa na stenu misky. Najskôr začnite miešať drevenou vareškou, potom pracujte rukami. Cesto tak bude mať tú správnu teplotu, preto sa neodporúča používať elektrický mixér.
  2. Z cesta vytvarujeme menšie bochníčky, ktoré potrieme olejom z každej strany a ukladáme ich na vymastený pekáč. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlatista. Ešte pred pečením ich môžete na vrchu rozrezať ostrým nožom do tvaru kríža.
  3. Cesnak prelisujeme do misky, zalejeme ho vriacou vodou a touto cesnakovou pastou potrieme ešte horúce bochníky. Necháme vychladnúť a môžeme podávať.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
17.9.2020, Patri odpovedať00

Dobrý den,jak velký má být šálek? Děkuji za informaci.

17.9.2020, NejLucka (administrátor) odpovedať00

250 ml :)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť