Cesnakové žemle pripravené do pol hodiny
Už ste niekedy upiekli domáce pečivo z kysnutého cesta za pol hodinku? Určite vyskúšajte, sú jemné ako pavučinka a chuťovo fantastické. Ja som ich robila večer, aby sme mali na raňajky a poviem vám, boli božské. Mäkké a jemné ako pavučinka. S maslom, šunkou a syrom to bolo nebíčko v papuľke. Ešte počas noci ma dráždila vôňa cesnaku :). Máte ich naozaj hotové za pol hodinku, takže sa do prípravy môžete pokojne pustiť aj ráno. Autor: Triniti
FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
1 hrnčekvoda
1 PLkryštálový cukor
3 PLolej
1/4 lyžičkysoľ
10 gsušené droždie
3 hrnčekyhladká múka
3 strúčikycesnak
- V miske zmiešame olej, vodu, cukor, soľ, sušené droždie. Premiešame a pridáme múku. Vypracujeme hladké cesto, do ktorého podľa potreby pridáme ešte vodu alebo múku. Záleží na kvalite múky. Cesto by malo byť pružné a nelepí sa na stenu misky. Najskôr začnite miešať drevenou vareškou, potom pracujte rukami. Cesto tak bude mať tú správnu teplotu, preto sa neodporúča používať elektrický mixér.
- Z cesta vytvarujeme menšie bochníčky, ktoré potrieme olejom z každej strany a ukladáme ich na vymastený pekáč. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlatista. Ešte pred pečením ich môžete na vrchu rozrezať ostrým nožom do tvaru kríža.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Česnekové housky připravené do půl hodiny.
Dobrý den,jak velký má být šálek? Děkuji za informaci.
250 ml :)