Bombastický čokoládový dezert bez múky, ktorý sa doslova rozplýva na jazyku

Recept Bombastický čokoládový dezert bez múky, ktorý sa doslova rozplýva na jazyku
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dokonalo rozplývajúci sa koláčik, ktorý ulahodí aj tým najnáročnejším maškrtníkom. Vôbec nieje náročný na prípravu, aj keď sa môže zdať, že áno. Zvládne ho pripraviť aj začiatočník, ktorý s pečením nemá takmer žiadne skúsenosti. Snažila som sa postup opísať čo najpodrobnejšie, aby ste pri práci nemali žiadne problémy. Určite vyskúšajte. Autor: Karambola

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

85 gmaslo
100 gčokoláda
6 ksžĺtok
20 gkryštálový cukor
6 gkakao
6 ksbielok
1 gsoľ
80 gkryštálový cukor

Krém:

10 gkávové zrnká
75 gmlieko
130 gčokoláda
300 gsmotana na šľahanie
25 gkryštálový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Maslo spolu s čokoládou rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli. Rozpustenú hmotu odložíme bokom a necháme chvíľu vychladnúť.
  2. V miske vyšľaháme žĺtky spolu s kr. cukrom do peny. Pridáme preosiate kakao a ešte mixérom chvíľu šľaháme. Do takto vyšľahanej hustej peny pridáme vychladnutú zmes čokolády a masla. Hustú penu odložíme bokom.
  3. V druhej miske vyšľaháme bielky spolu so štipkou soli do peny. Postupne na tri krát pridávame kryštálový cukor a šľaháme, kým nedostaneme hustú penu.
  4. 1/3 vyšľahanej bielkovej peny pridáme k čokoládovej hmote a jemne vareškou spojíme. Pridáme znova 1/3 a dôkladne, ale zľahka premiešame. Pridáme zvyšnú bielkovú penu a znova dôkladne, ale jemne premiešame. Pripravené cesto navrstvíme na veľký plech s papierom na pečenie, pekne uhladíme a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.
  5. Pečieme pri teplote 180 stupňov 12 minút. Pred pečením ešte cesto s plechom aspoň 5 krát buchneme o stôl, aby praskli bublinky, ktoré sa v ceste nachádzajú. Upečené cesto vyberieme, stiahneme z plechu a necháme vychladnúť.
  6. Pripravíme krém. Mlieko dáme do hrnca, pridáme kávové zrnká a privedieme do varu. Keď začne vrieť, odstavíme a zakryjeme. Necháme pol hodinu stáť. Po pol hodine znova mlieko so zrnkami privedieme do varu. Odstavíme a ešte horúce mlieko so zrnkami precedíme cez sito do misky s nalámanou čokoládou. Necháme chvíľu postáť, aby sa čokoláda rozpustila. Dôkladne premiešame, aby sa čokoláda s mliekom spojila a necháme vychladnúť bokom.
  7. V miske vyšľaháme šľahačku s cukrom, v strede šľahania prilejeme rozpustenú čokoládu v mlieku a šľaháme dovtedy, kým nedostaneme čokoládovú šľahačku.
  8. Vychladnuté cesto preložíme na druhý papier, odrežeme kraje (zarovnáme), rozdelíme ho na tri rovnaké časti a môžeme vrstviť.
  9. Cesto, krém, cesto, krém, cesto a na vrch zvyšok krému.
  10. Ozdobíme strúhanou čokoládou a odložíme do chladničky stuhnúť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť