Bombastický čokoládový dezert bez múky, ktorý sa doslova rozplýva na jazyku

Pridal: Karambola, 25.1.2021
Kategorie: Koláče, Zákusky, Dezerty, Múčniky, Koláče, keksíky, sušienky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Dokonalo rozplývajúci sa koláčik, ktorý ulahodí aj tým najnáročnejším maškrtníkom. Vôbec nieje náročný na prípravu, aj keď sa môže zdať, že áno. Zvládne ho pripraviť aj začiatočník, ktorý s pečením nemá takmer žiadne skúsenosti. Snažila som sa postup opísať čo najpodrobnejšie, aby ste pri práci nemali žiadne problémy. Určite vyskúšajte. Autor: Karambola
FOTKA OD VÁS
Pridal: Karambola, 25.1.2021
Kategorie: Koláče, Zákusky, Dezerty, Múčniky, Koláče, keksíky, sušienky
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Cesto:
85 gmaslo
100 gčokoláda
6 ksžĺtok
20 gkryštálový cukor
6 gkakao
6 ksbielok
1 gsoľ
80 gkryštálový cukor
Krém:
10 gkávové zrnká
75 gmlieko
130 gčokoláda
300 gsmotana na šľahanie
25 gkryštálový cukor
- Maslo spolu s čokoládou rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli. Rozpustenú hmotu odložíme bokom a necháme chvíľu vychladnúť.
- 1/3 vyšľahanej bielkovej peny pridáme k čokoládovej hmote a jemne vareškou spojíme. Pridáme znova 1/3 a dôkladne, ale zľahka premiešame. Pridáme zvyšnú bielkovú penu a znova dôkladne, ale jemne premiešame. Pripravené cesto navrstvíme na veľký plech s papierom na pečenie, pekne uhladíme a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.
- Pripravíme krém. Mlieko dáme do hrnca, pridáme kávové zrnká a privedieme do varu. Keď začne vrieť, odstavíme a zakryjeme. Necháme pol hodinu stáť. Po pol hodine znova mlieko so zrnkami privedieme do varu. Odstavíme a ešte horúce mlieko so zrnkami precedíme cez sito do misky s nalámanou čokoládou. Necháme chvíľu postáť, aby sa čokoláda rozpustila. Dôkladne premiešame, aby sa čokoláda s mliekom spojila a necháme vychladnúť bokom.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Bombastický čokoládový dezert bez mouky, který se doslova rozplývá na jazyku.
KOMENTÁRE K RECEPTU