Nepečená cviklovo-čokoládová torta

Pridal: Love.muffin, 22.11.2015
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Som nadchnutá týmto nepečeným cviklovo-čokoládovým koláčom, ktorý som piekla ako narodeninovú tortu môjmu mužíčkovi. Bol to risk, pretože kombinácia surovej zeleniny a čokolády bola pre mňa nemysliteľná. Je to však pôžitok! Šťavnatý, osviežujúci a zdravý. Plný vitamínov a navyše bez cukru či múky. Okrem toho, že červená repa je bojovníkom proti rakovine, vyvoláva aj optimisteckejšiu náladu a k tomu ešte i čokoláda! Mňam. Na prípravu potrebujeme formu s priemerom 26 cm.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Love.muffin, 22.11.2015
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
3 malé alebo 2 väčšie kusycvikla
1 hrnčeksušené slivky
1/4 hrnčekajavorový sirup
2 hrnčekymandľová múka
2 hrnčekystrúhaný kokos
3/4 hrnčeka (roztopeného)kokosvý olej
1/2 pohárakakao
pripravené z čokolády, smotany a maslaganache
- Cviklu ošúpeme, surovú ju nastrúhame alebo pomixujeme a dáme do väčšej misky.
- Sušené slivky rozmixujeme spolu s javorovým sirupom na lepkavú hmotu.
- Do misky s cviklou pridáme mandľovú múčku, kokos, kokosový olej, kakao a trochu premiešame.
- Pridáme aj lepkavú slivkovú hmotu a dobre premiešame (najlepšie rukou).
- Dáme odpočívať do chladničky kým si pripravíme čokoládové ganache. Ten musíme nechať vychladnúť aby trošku zhustol a polovicu z neho primiešame do zmesi.
- Dno tortovej formy si vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme celú zmes.
- Na vrch nalejeme druhú polovicu ganache a uhladíme.
- Hotovú tortu dáme na noc do chladničky. Najlepšie chutí na druhý deň, keď už je dobre odstáta. V chladničke vydrží vpohode niekoľko dní.
KOMENTÁRE K RECEPTU