Nepečená cviklovo-čokoládová torta

Nepečená cviklovo-čokoládová torta

By 22. novembra 2015

Som nadchnutá týmto nepečeným cviklovo-čokoládovým koláčom, ktorý som piekla ako narodeninovú tortu môjmu mužíčkovi.

Bol to risk, pretože kombinácia surovej zeleniny a čokolády bola pre mňa nemysliteľná. Je to však pôžitok! Šťavnatý, osviežujúci a zdravý. Plný vitamínov a navyše bez cukru či múky. Okrem toho, že červená repa je bojovníkom proti rakovine, vyvoláva aj optimisteckejšiu náladu a k tomu ešte i čokoláda! Mňam.

Na prípravu potrebujeme formu s priemerom 26 cm.

 

Ingredients

Instructions

  1. Cviklu ošúpeme, surovú ju nastrúhame alebo pomixujeme a dáme do väčšej misky.
  2. Sušené slivky rozmixujeme spolu s javorovým sirupom na lepkavú hmotu.
  3. Do misky s cviklou pridáme mandľovú múčku, kokos, kokosový olej, kakao a trochu premiešame.
  4. Pridáme aj lepkavú slivkovú hmotu a dobre premiešame (najlepšie rukou).
  5. Dáme odpočívať do chladničky kým si pripravíme čokoládové ganache. Ten musíme nechať vychladnúť aby trošku zhustol a polovicu z neho primiešame do zmesi.
  6. Dno tortovej formy si vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme celú zmes.
  7. Na vrch nalejeme druhú polovicu ganache a uhladíme.
  8. Hotovú tortu dáme na noc do chladničky. Najlepšie chutí na druhý deň, keď už je dobre odstáta. V chladničke vydrží vpohode niekoľko dní.

 

Nepečená cviklovo-čokoládová torta

Print

Môj blog: www.nikilovemuffin.blogspot.sk


Všetky recepty v mojom blogu sú mnou odskúšané a zdokumentované. Uprednostňujem skôr jednoduchšie a nenáročné recepty, z kvalitných (najlepšie slovenských) surovín, ktoré sú bežne dostupné v našich obchodoch. Tak si môžete všetky recepty odskúšať doma. Rada spájam rôzne zaujímavé chute a experimentujem. Takto vznikajú aj moje vlastné recepty, o ktoré sa s Vami rada podelím.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *