Čokoládové ganache

Zdieľajte recept

Ganache

By 23. december 2014

Ganache (ganáš) je taká čokoládová omáčka - poleva, krásne lesklá, glazúrová, ktorá sa robí z akejkoľvek čokolády a smotany minimálne 33%. Používa sa na pokrytie tort a koláčov, ako náplň do nich, alebo sa z nej robia "truffle" čo sú čokoládové guličky obalené kakaom.
Podľa toho na aký účel sa bude používať, v závislosti od druhu čokolády a teploty, pri ktorej sa bude požívať, sa mení pomer čokolády a smotany tak, aby sa dosiahla požadovaná konzistencia. Najlepšie ale je, že ganache stále ostane vláčny, nikdy nestvrdne čiže pri krájaní Vám táto poleva nepopuká.

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Smotanu zohrejeme v mikrovlnke alebo v hrnci tesne pod bod varu. Odstavíme, určite nevaríme. Pridáme do nej na malé kúsky nalámanú čokoládu, necháme chvíľu stáť 1-2 minúty, nemiešame.
  2. Pridáme zmäknuté maslo a pomaly, opatrne miešame, kým nám vznikne hladká a lesklá hmota. Môžeme ochutiť rumom, koňakom či vanilkou.
  3. Keď chcete tortu potrieť ganachom, tak ju položte na mriežku na pečenie, pod ktorú si dáte aj plech. Poleva bude totiž stekať všade. Ganache veľmi dobre drží, prekryje všetky nerovnosti torty či malé diery. Z uvedeného množstva ho môžete navrstviť až na 1 cm hrúbku.

ganache

Môj blog: www.nikilovemuffin.blogspot.sk


Všetky recepty v mojom blogu sú mnou odskúšané a zdokumentované. Uprednostňujem skôr jednoduchšie a nenáročné recepty, z kvalitných (najlepšie slovenských) surovín, ktoré sú bežne dostupné v našich obchodoch. Tak si môžete všetky recepty odskúšať doma. Rada spájam rôzne zaujímavé chute a experimentujem. Takto vznikajú aj moje vlastné recepty, o ktoré sa s Vami rada podelím.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Jedna odpoveď pre Čokoládové ganache

  1. dasa

    dobry den mne sa to nepodarilo bolo to velmi husté prosim vas kde robim chybu ?použila som vaš postup smotana nema určenú teplotu zohratia ?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>