Pomarančové rezy

Pridal: moj sladky svet, 5.3.2015
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
SUROVINY
PIškótové cesto:
180 ml kryštálový cukor
5 ksvajce
250 ml (hladká alebo polohrubá)múka
1/2 baleniavanilkový cukor
1/2 baleniaprášok do pečiva
3 PLolej
Krém:
700 mlmlieko
2 baleniazlatý klas
150 gpráškový cukor
1 baleniemaslo
Sirup na poliatie:
1 dlpomarančový sirup
1,5 dlvoda
1 PLcukor
trochurum
Poleva:
250 gpráškový cukor
5 PLpomarančový sirup
podľa potrebyvoda
Piškótové cesto
Recept na prípravu piškótového cesta nájdete tu
Podľa tohto receptu si upiečieme 2 piškótové cesta. Jedno upečené cesto rozrežeme na 2 kusy (tenší plát, ktorý pôjde na spodok koláča a stredne hrubší plát do stredu koláča).
Krém
- Z mlieka a klasu uvaríme hustý krém a necháme vychladnúť.
- Vychladnutý rozmixujeme.
- Maslo vyšľaháme s cukrom a zmiešame s uvareným klasom.
Sirup na poliatie
- Vodu so sirupom a cukrom prevaríme.
- Pridáme rum a necháme vychladnúť.
Poleva
- Cukor vymiešame so sirupom. Ak je zmes veľmi hustá, pridáme 1-2 lyžice vody, príp. sirupu.
- Na spodný piškótový plát (tenší) natrieme polovicu krému a položíme stredné (hrubšie) piškótové cesto.
- Polejeme ho sirupom.
- Natrieme zvyšný krém a zakryjeme posledným plátom.
- Vrch potrieme pripravenou polevou.
Dobrú chuť!
KOMENTÁRE K RECEPTU