Pomarančové rezy

Recept Pomarančové rezy

Pridal: moj sladky svet, 5.3.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Suroviny sú v ml nie gramoch.

FOTKA OD VÁS

Pridal: moj sladky svet, 5.3.2015

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

PIškótové cesto:

180 ml kryštálový cukor
5 ksvajce
250 ml (hladká alebo polohrubá)múka
1/2 baleniavanilkový cukor
1/2 baleniaprášok do pečiva
3 PLolej

Krém:

700 mlmlieko
2 baleniazlatý klas
150 gpráškový cukor
1 baleniemaslo

Sirup na poliatie:

1 dlpomarančový sirup
1,5 dlvoda
1 PLcukor
trochurum

Poleva:

250 gpráškový cukor
5 PLpomarančový sirup
podľa potrebyvoda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Piškótové cesto
Recept na prípravu piškótového cesta nájdete tu
Podľa tohto receptu si upiečieme 2 piškótové cesta. Jedno upečené cesto rozrežeme na 2 kusy (tenší plát, ktorý pôjde na spodok koláča a stredne hrubší plát do stredu koláča).
Krém
  1. Z mlieka a klasu uvaríme hustý krém a necháme vychladnúť.
  2. Vychladnutý rozmixujeme.
  3. Maslo vyšľaháme s cukrom a zmiešame s uvareným klasom.
Sirup na poliatie
  1. Vodu so sirupom a cukrom prevaríme.
  2. Pridáme rum a necháme vychladnúť.
Poleva
  1. Cukor vymiešame so sirupom. Ak je zmes veľmi hustá, pridáme 1-2 lyžice vody, príp. sirupu.
  1. Na spodný piškótový plát (tenší) natrieme polovicu krému a položíme stredné (hrubšie) piškótové cesto.
  2. Polejeme ho sirupom.
  3. Natrieme zvyšný krém a zakryjeme posledným plátom.
  4. Vrch potrieme pripravenou polevou.
Dobrú chuť!
 
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť