Piškótové cesto

Zdieľajte recept

Piškótové cesto

By 5. november 2013

Odkedy som sa dostala k tomuto receptu, takmer všetky piškóty pečiem podľa neho. Cesto je mäkkučké a naozaj výborné. Používam ho do koláčov, rolád i toriet.

Či použijete hladkú alebo polohrubú múku, je na vás. Ja osobne v tom nevidím rozdiel a používam obidve.
A ak z neho budete piecť roládu, použite len jednu lyžicu oleja.

Podľa tohto receptu môžeme upiecť aj kakaovú alebo orechovú piškótu pridaním uvedených surovín.

Suroviny sú na veľký plech 30 x 40 cm.

Ingrediencie

Postup prípravy

Ja cesto robievam iným spôsobom, ako nájdete v mnohých receptoch. Nešľahám osobitne žĺtka s cukrom atď. a nakoniec pridávam sneh. Šľahám všetko spolu. Je s tým menej "roboty", ako sa hovorí. A výsledok vás určite nesklame.

  1. Bielka vyšľaháme do tuhého snehu a postupne k nim prišľaháme cukor.

  2. Potom za stáleho šľahania pridáme žĺtka a dobre vyšľaháme.

  3. Pridáme zvyšné suroviny, ale už nešľaháme, len zľahka premiešavame cesto varechou.

  4. Nalejeme na plech s papierom na pečenie a upečieme.

  5. Dobrú chuť!

piškótové cesto

Život je ako recept na tortu. Ak sa budete držať obvyklých ingrediencií, upečiete tortu, ale už vopred budete vedieť, akú bude mať chuť. Druhí ju ochutnajú, ocenia, ale rýchlo zabudnú. Chce to vždy štipku geniality v každom recepte, aby neumrel s posledným ochutnaným kúskom. (Carlo Peparello)


Môj blog: www.mojsladkysvet.blogspot.it

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (3 hlasov, priemerne: 3,00 z 5)
Loading ... Loading ...

Jedna odpoveď pre Piškótové cesto

  1. ANNA

    Bez komentára všetko vyzera výborne jednička s hviezdičkou,Dakujem ak sa vratim na Slovensko takto vyskušam

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>