Punčový rez

Punčový rez

By 27. februára 2015

Ingredients

Instructions

Recept na stredné cesto nájdete tu

Spodné a vrchné cesto:
  1. Bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme na sneh.
  2. Prišľaháme cukor a žĺtka a šľaháme do svetlej peny.
  3. Potom vareškou primiešame múku a prášok do pečiva.
  4. Cesto rozdelíme na polovicu a upečieme dve cestá.

Sirup:

  1. Vodu so sirupom a cukrom privedieme do varu a odstavíme. Pridáme arómy a necháme vychladnúť.
  2. Spodný plát natrieme lekvárom (lepší je kyslejší) a položíme naň stredný plát. Ten polejeme sirupom.
  3. Vrchný plát zo spodnej strany natrieme lekvárom, otočíme a položíme na sirupom poliate stredné cesto.
  4. Potrieme punčovou polevou, ktorú kúpime ako polotovar v obchode.
    Môžeme si ju pripraviť vymiešaním práškového cukru s pár lyžicami vody alebo sirupu a pridaním punčovej arómy, príp. červeného farbiva.

 

punčový rez

 

Print

Život je ako recept na tortu. Ak sa budete držať obvyklých ingrediencií, upečiete tortu, ale už vopred budete vedieť, akú bude mať chuť. Druhí ju ochutnajú, ocenia, ale rýchlo zabudnú. Chce to vždy štipku geniality v každom recepte, aby neumrel s posledným ochutnaným kúskom. (Carlo Peparello)


Môj blog: www.mojsladkysvet.blogspot.it

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *