Tip na nedeľný obed | Paradajková kapusta s fašírkami z muffinovej formy a Čoko-tekvicové brownies

Recept Tip na nedeľný obed | Paradajková kapusta s fašírkami z muffinovej formy a Čoko-tekvicové brownies

Pridal: Katka, 25.10.2014

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

FOTKA OD VÁS

Pridal: Katka, 25.10.2014

Kategorie:

Tip na nedeľný obed | Paradajková kapusta s fašírkami z muffinovej formy a Čoko-tekvicové brownies

Ďalšia inšpirácia na nedeľný obed. Ak radi experimentujete a vymýšľate nové kombinácie, tento tip je práve pre vás. :)

Polievka:  (Ne)tradičná zeleninová polievka s ražnými haluškam

Ingrediencie:
  • tekvica hokkaido - vnútro tekvice (teda semiačka)
  • mrkva - 1 ks
  • petržlen - 1 ks
  • zemiaky - 2 ks
  • pór - 1 menší kus
  • zeleninový bujón - 1 kocka (ja používam sypaný od Alnatury, takže som dala jednu čajovú lyžičku)
  • soľ
  • celé čierne korenie
  • celé nové korenie
  • voda - 3 litre
  • petržlenová vňať - 1 hrsť
  • zelerová vňať - 1 hrsťRažné halušky:
  • vajce - 1 ks
  • vlažná voda - 2 PL
  • soľ - štipka
  • mleté čierne korenie

Postup prípravy

  1. Vnútro tekvice dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme celé čierne a nové korenie a osolíme.
  2. Keď nám to začne vrieť pridáme zeleninový bujón a varíme 25 minút.
  3. Tento "vývar" precedíme, pridáme doň zeleninu nakrájanú na drobno, zemiaky nakrájané na kocky a varíme až do zmäknutia zeleniny.
  4. Medzitým si v malej miske zmiešame vajce s dvoma lyžicami vody, štipkou soli a mletým čiernym korením.
  5. Postupne pridávame múku tak, aby nám vzniklo hustejšie cesto (nie príliš tuhé).
  6. Keď je zelenina takmer mäkká tak čajovou lyžičkou vykrajujeme halušky a hádžeme do polievky.
  7. Keď sú halušky uvarené pridáme nakrájanú petržlenová a zelerovú vňať a odstavíme.

Hlavné jedlo: Paradajková kapusta s fašírkami z muffinovej formy

Ingrediencie Fašírky:
  • pliecka - (mleté) 500 g
  • vajce - 2 ks (ja som dala 4 lebo som ich mala malé)
  • sucháre - 3 ks
  • cubuľa - 1 ks
  • cesnak - (strúčiky, podľa chuti) 2-4 ks
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olej - 2-3 PL
  • strúhanka
Paradajková kapusta:
  • kapusta - (hlávková) 1000 g
  • paradajkový pretlak - 100 g
  • cibuľa - 1 ks
  • hladká múka - 1 a 1/2 PL
  • olej - 3 PL
  • soľ
  • korenie
  • kmín
  • cukor - (trochu)
Postup prípravy nájdete tu Paradajková kapusta s fašírkami z muffinovej formy  

Dezert: Čoko-tekvicové brownies

Ingrediencie
  • horká čokoláda - 250 - 300 g (aspoň 50%)
  • maslo - 220 g
  • kryštálový cukor - 120 g
  • vajce - 5 ks
  • vanilkový extrakt - 1 PL
  • kypriaci prášok - 1 PL
  • hladká múka - 1 hrnček
  • kakao - 2 - 3 PL
  • tekvicové pyré - 1 hrnček
  • cream cheese - 120 g (Philadelphia, Linessa,...)
  • škorica - 1/4 PL (mletá)
  • muškátový oriešok - 1/8 (mletý)
Postup prípravy nájdete tu:  Čoko-tekvicové brownies
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť