Tip na nedeľný obed | Cesnaková cesnačka a Zapekaná cuketa

Recept Tip na nedeľný obed | Cesnaková cesnačka a Zapekaná cuketa

Pridal: barborka, 16.8.2014

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

FOTKA OD VÁS

Pridal: barborka, 16.8.2014

Kategorie:

Tip na nedeľný obed  |  Cesnaková cesnačka a Zapekaná cuketa

Na túto nedeľu sme si pre vás pripravili tip na obed z cukety, k tomu jemnú cesnakovú polievku a sladký tvarohovo-čokoládový koláč.

Polievka: Cesnaková cesnačka

Ingrediencie
  • kurací vývar - 600 ml
  • cesnak - 5-7 strúčikov
  • zemiaky - 1 ks
  • bobkový list - 2 ks
  • olej
  • bageta alebo rožok
  • parmezán
Postup receptu:
  1. Na oleji som opražila ošúpaný, na kúsky pokrájaný zemiak.
  2. Pridala som ošúpané, na plátky pokrájané strúčiky cesnaku, spolu som to celé nechala opražiť a zaliala som to vývarom.
  3. Pridala som bobkový list a nechala cca 15 minút povariť, kým sa zemiak neuvaril.
  4. Na panvici som na troške olivového oleja opražila pokrájaný rožok a posypala som ho strúhaným parmezánom.

Hlavné jedlo: Zapekaná cuketa

Ingrediencie:
  • cuketa - 3 ks
  • mleté bravčové mäso - 500 g
  • cibuľa - 1 ks
  • vajce - 3 ks
  • hríby čerstvé - 200 g
  • tvrdý syr - 150 g
  • slanina údená - 150 g (najlepšie domáca)
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • majorán
Postup receptuZapekaná cuketa

Dezert: Tvarohovo-pudingový čokoládový koláč

Ingrediencie:
Cesto:
  • hladká múka - 330 g
  • mäkké maslo - 200 g
  • kryštálový cukor - 130 g
  • kakao - 50 g
  • vajce - 1 ks
Plnka:
  • jemný taroh - 500 g
  • biely jogrut - 500 g
  • čokoládový puding Dr. Oetker - 3 balenia
  • kypriaci prášok Dr. Oetker - 1 balenie
  • kryštálový cukor - 125 g
  • vajce - 5 ks
Postup receptu: Tvarohovo-pudingový čokoládový koláč
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť