Tip na nedeľný obed | Cesnaková cesnačka a Zapekaná cuketa

Tip na nedeľný obed  |  Cesnaková cesnačka a Zapekaná cuketa

Na túto nedeľu sme si pre vás pripravili tip na obed z cukety, k tomu jemnú cesnakovú polievku a sladký tvarohovo-čokoládový koláč.

Polievka: Cesnaková cesnačka

Ingrediencie
  • kurací vývar – 600 mlCesnaková cesnačka
  • cesnak – 5-7 strúčikov
  • zemiaky – 1 ks
  • bobkový list – 2 ks
  • olej
  • bageta alebo rožok
  • parmezán
Postup receptu:
  1. Na oleji som opražila ošúpaný, na kúsky pokrájaný zemiak.
  2. Pridala som ošúpané, na plátky pokrájané strúčiky cesnaku, spolu som to celé nechala opražiť a zaliala som to vývarom.
  3. Pridala som bobkový list a nechala cca 15 minút povariť, kým sa zemiak neuvaril.
  4. Na panvici som na troške olivového oleja opražila pokrájaný rožok a posypala som ho strúhaným parmezánom.

Hlavné jedlo: Zapekaná cuketa

Ingrediencie:
  • cuketa – 3 ksFotopostup Zapekaná cuketa
  • mleté bravčové mäso – 500 g
  • cibuľa – 1 ks
  • vajce – 3 ks
  • hríby čerstvé – 200 g
  • tvrdý syr – 150 g
  • slanina údená – 150 g (najlepšie domáca)
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • majorán
Postup receptuZapekaná cuketa

Dezert: Tvarohovo-pudingový čokoládový koláč

Ingrediencie:

Cesto:

  • hladká múka – 330 gTvarohovo-pudingový čokoládový koláč
  • mäkké maslo – 200 g
  • kryštálový cukor – 130 g
  • kakao – 50 g
  • vajce – 1 ks

Plnka:

  • jemný taroh – 500 g
  • biely jogrut – 500 g
  • čokoládový puding Dr. Oetker – 3 balenia
  • kypriaci prášok Dr. Oetker – 1 balenie
  • kryštálový cukor – 125 g
  • vajce – 5 ks
Postup receptu: Tvarohovo-pudingový čokoládový koláč

Nikdy ma nebavilo varenie a pečenie tak ako teraz. Dospievaním sa človek mení a nachádza nové hodnoty. Mám rada ten pocit, keď sa mi podarí pre svojich blízkych prichystať maškrtu, ktorej sa nevedia dojesť. A keďže viem, že záľubu v pečení a varení nemám iba ja, rada sa s vami podelím o moje experimenty.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *