Tip na nedeľný obed: Kura do červena a Čokoládovo-gaštanový krém

Polievka: Polievka s lúpaným hráškom a kôprom

Ingrediencie:

* 5 ml olivového oleja
* 1 ks cibule
* 2 pretlačené strúčiky cesnaku
* 2 plátky – zeler (narezaný na kocky)
* 125 g hrachu žltého lúpaného
* 1 PL čerstvého kôpru
* soľ
* čierne mleté korenie
* majoránka

  1. V hrnčeku zohrejeme olej a cibuľku opražíme do sklovita. Pridáme pretlačený cesnak a zeler nakrájaný na kocky a varíme 2-3 minútky.
  2. Pridáme hrášok varíme 1-2 minútky a zalejeme 600 ml vody, primiešame kôpor.
  3. Varíme 40-45 minút, až je hrášok celkom mäkký.
  4. Rozmixujeme ponorným mixérom,okoreníme a premiešame. ( odporúčam primiešať mladý zelený hrášok, vynikajúce! )

Polievka s lúpaným hráškom a kôprom

Hlavné jedlo: Kura do červena

* kuracie stehná
* soľ
* korenie
* mletá červená paprika
* olivový olej
* cibuľa
* chorizo
* červená paprika
* olivy
* cesnak
* maslo

Postup receptu:
Kura do červena

 

Kura do červena

Zákusok: Čokoládovo-gaštanový krém

* 175 g horkej čokolády
* 125 ml (+125 ml na šľahanie) smotana na šľahanie
* 125 ml plnotučného mlieka
* 1 ks vajce
*  250 g sladeného gaštanového pyré
* 30 ml tmavého rum

Fotopostup receptu:
Čokoládovo-gaštanový krém

Čokoládovo gaštanový krém

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *