Tip na nedeľný obed: Kura do červena a Čokoládovo-gaštanový krém

Pridal: najrecept, 14.6.2014
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: najrecept, 14.6.2014
Kategorie:
Polievka: Polievka s lúpaným hráškom a kôprom
Ingrediencie: * 5 ml olivového oleja * 1 ks cibule * 2 pretlačené strúčiky cesnaku * 2 plátky - zeler (narezaný na kocky) * 125 g hrachu žltého lúpaného * 1 PL čerstvého kôpru * soľ * čierne mleté korenie * majoránka- V hrnčeku zohrejeme olej a cibuľku opražíme do sklovita. Pridáme pretlačený cesnak a zeler nakrájaný na kocky a varíme 2-3 minútky.
- Pridáme hrášok varíme 1-2 minútky a zalejeme 600 ml vody, primiešame kôpor.
- Varíme 40-45 minút, až je hrášok celkom mäkký.
- Rozmixujeme ponorným mixérom,okoreníme a premiešame. ( odporúčam primiešať mladý zelený hrášok, vynikajúce! )
Hlavné jedlo: Kura do červena
* kuracie stehná * soľ * korenie * mletá červená paprika * olivový olej * cibuľa * chorizo * červená paprika * olivy * cesnak * maslo Postup receptu: Kura do červenaZákusok: Čokoládovo-gaštanový krém
* 175 g horkej čokolády * 125 ml (+125 ml na šľahanie) smotana na šľahanie * 125 ml plnotučného mlieka * 1 ks vajce * 250 g sladeného gaštanového pyré * 30 ml tmavého rum Fotopostup receptu: Čokoládovo-gaštanový krémKOMENTÁRE K RECEPTU