Tip na nedeľný obed: Indické kuracie prsia s kukusom a Kokosovo-čokoládové rezy

Zeleninová polievka zo strúhanej zeleniny

 

 

Zeleninová polievka zo strúhanej zeleninyIngrediencie:

* 5 – 8 ks mrkva
* 5 – 8 ks petržlen
* 1 ks kaleráb
* 50 g maslo
* petržlenová vňať
* soľ
* kmín
* čierne korenie
* 1 kocka zeleninový bujón

*Rajbačka
* múka
* vajce
Postup prípravy:

  1. Mrkvu, petržlen a kaleráb očistíme a postrúhame na hrubom strúhadle.
  2. V hrnci si rozpustíme maslo, pridáme zeleninu a podusíme, tak aby nám postila šťavu. (dusíme cca 4 – 5 minút a miešame).
  3. Potom pridáme vodu, soľ, korenie, kmín, kocku zeleninového bujónu a varíme, až kým zelenina nezmäkne.
  4. Neskôr pridáme posekanú petržlenovú vňať.
  5. Nakoniec si pripravíme cestovinu, ktoré nám slúži namiesto rezancov (tzv. “rajbačka”):
  6. V miske si vymiešame jedno vajíčko z hladkou múkou (tak aby cesto nebolo príliš riedke).
  7. Vylejeme do polievky, premiešame a povaríme pokiaľ nám cestovina nezmäkne a odstavíme.
  8. Dobrú chuť!

Indické kuracie prsia s kukusom

 

 

Ingrediencie:

Indické kuracie stehná s kuskusom* 4 ks kuracie stehná
*3 PL kukurma
* 1,5 PL korenie garam masala
* 2 KL soľ
* 3 strúčiky
* 500 ml kurací vývar
* 250 g kus-kus
* 2 PL olej

Postup receptu:

Indické kuracie prsia s kuskusom

Kokosovo-čokoládové rezy

 

 

Ingrediencie:
Kokosové - čokoládové rezy
Cesto:
* 200 g práškový cukor
* 300 g polohrubá múka
* 50 g strúhaný kokos
* 1 PL kakao
* 1 balenie vanilkový cukor
* 1 balenie prášok do pečiva
* 6 ks žĺok
* 150 g maslo
* na potretie cesta kyslý džem

Plnka:
* 6 ks bielok
* 250 g práškový cukor
* 150 g strúhaný kokos

Poleva:
* 150 g horká čokoláda
* 50 g Cera

Postup receptu:

Kokosovo-čokoládové rezy
1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *