Tip na nedeľný obed: Indické kuracie prsia s kukusom a Kokosovo-čokoládové rezy

Recept Tip na nedeľný obed: Indické kuracie prsia s kukusom a Kokosovo-čokoládové rezy

Pridal: najrecept, 7.9.2013

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Aj Vy máte dilemu čo uvariť túto nedeľu na obed? NajRecept.sk Vám ponúka pár tipov, čo môžete pripraviť svojim papkáčom.

FOTKA OD VÁS

Pridal: najrecept, 7.9.2013

Kategorie:

Zeleninová polievka zo strúhanej zeleniny

    Ingrediencie: * 5 - 8 ks mrkva * 5 - 8 ks petržlen * 1 ks kaleráb * 50 g maslo * petržlenová vňať * soľ * kmín * čierne korenie * 1 kocka zeleninový bujón *Rajbačka * múka * vajce Postup prípravy:
  1. Mrkvu, petržlen a kaleráb očistíme a postrúhame na hrubom strúhadle.
  2. V hrnci si rozpustíme maslo, pridáme zeleninu a podusíme, tak aby nám postila šťavu. (dusíme cca 4 - 5 minút a miešame).
  3. Potom pridáme vodu, soľ, korenie, kmín, kocku zeleninového bujónu a varíme, až kým zelenina nezmäkne.
  4. Neskôr pridáme posekanú petržlenovú vňať.
  5. Nakoniec si pripravíme cestovinu, ktoré nám slúži namiesto rezancov (tzv. "rajbačka"):
  6. V miske si vymiešame jedno vajíčko z hladkou múkou (tak aby cesto nebolo príliš riedke).
  7. Vylejeme do polievky, premiešame a povaríme pokiaľ nám cestovina nezmäkne a odstavíme.
  8. Dobrú chuť!

Indické kuracie prsia s kukusom

    Ingrediencie: * 4 ks kuracie stehná *3 PL kukurma * 1,5 PL korenie garam masala * 2 KL soľ * 3 strúčiky * 500 ml kurací vývar * 250 g kus-kus * 2 PL olej Postup receptu:
Indické kuracie prsia s kuskusom

Kokosovo-čokoládové rezy

    Ingrediencie: Cesto: * 200 g práškový cukor * 300 g polohrubá múka * 50 g strúhaný kokos * 1 PL kakao * 1 balenie vanilkový cukor * 1 balenie prášok do pečiva * 6 ks žĺok * 150 g maslo * na potretie cesta kyslý džem Plnka: * 6 ks bielok * 250 g práškový cukor * 150 g strúhaný kokos Poleva: * 150 g horká čokoláda * 50 g Cera Postup receptu:
Kokosovo-čokoládové rezy

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť