NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Bravčová panenka, cesnaková omáčka a zemiakový puf s červenou šošovicou
Bravčová panenka, cesnaková omáčka a zemiakový puf s červenou šošovicou
Recept Bravčová panenka, cesnaková omáčka a zemiakový puf s červenou šošovicou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   17.8.2013

Bravčová panenka, cesnaková omáčka a zemiakový puf s červenou šošovicou

Suroviny
500 g
bravčová panenka
2 PL
olej
4 plátky
maslo
soľ
korenie

Cesnaková omáčka:

40 strúčikov
cesnak
2 PL
cukor
100 - 150 ml
šľahačková smotana
50 ml
vývar
soľ
biele mleté korenie

Zemiakovo-šošovicový puf:

uvarené zemiaky
2 ks (uvarená)
mrkva
1 pohár (uvarená)
červená šošovica
1 ks
vajce
soľ
podľa chuti
korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V mierne osolenej vode uvaríme zemiaky. Osobitne uvaríme aj šošovicu a mrkvu. Ja som mrkvu použila z hovädzej polievky.
  2. Zemiaky a šošovicu scedíme. Dochutíme korením, príp. soľou a rozmixujeme.
  3. Pridáme vajíčko a spolu ešte premixujeme.
  4. Naplníme formičky, ktoré uložíme do pekáča na alobal a pečieme vo vyhriatej rúre pri 190 °C približne 10-15 minút.
  5. Cukor dáme skaramelizovať do vyššieho hrnca.
  6. Pridáme očistené strúčiky cesnaku a dobre orestujeme.
  7. Pridáme smotanu necháme ju zredukovať. Po častiach pridávame vývar.
  8. Keď je už smotana dostatočne zredukovaná, odstavíme z ohňa a ponorným mixérom rozmixujeme na hladkú omáčku.
  9. Vrátime späť do hrnca a udržiavame teplé.
  10. Mäso opečieme na panvici z každej strany. Osolíme, okoreníme a preložíme do zapekacej misy.
  11. Do výpeku z mäsa pridáme 100 ml vody a podlejeme opečené mäso.
  12. Na každý kúsok mäsa uložíme 2 plátky masla a dáme do rúry približne na 15 minút zapiecť.
  13. Počas zapekania polievame výpekom, aby ostalo mäso šťavnaté a nevysušilo sa.
  14. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár