Bravčová panenka, cesnaková omáčka a zemiakový puf s červenou šošovicou

Zdieľajte recept

Bravčová panenka, cesnaková omáčka a zemiakový puf s červenou šošovicou

By 17. august 2013

  • Prep Time : 15 minutes
  • Cook Time : 60 minutes
  • Rating 4.33 stars - based on 3 review(s)
  • Allergens : ,

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. V mierne osolenej vode uvaríme zemiaky. Osobitne uvaríme aj šošovicu a mrkvu. Ja som mrkvu použila z hovädzej polievky.
  2. Zemiaky a šošovicu scedíme. Dochutíme korením, príp. soľou a rozmixujeme.Bravčová panenka, cesnaková omáčka a zemiakový puf s červenou šošovicou
  3. Pridáme vajíčko a spolu ešte premixujeme.Bravcova panenka, cesnakova omacka a zemiakovy puf
  4. Naplníme formičky, ktoré uložíme do pekáča na alobal a pečieme vo vyhriatej rúre pri 190 °C približne 10-15 minút.Bravcova panenka, cesnakova omacka a zemiakovy puf

    Bravcova panenka, cesnakova omacka a zemiakovy puf

  5. Cukor dáme skaramelizovať do vyššieho hrnca.
  6. Pridáme očistené strúčiky cesnaku a dobre orestujeme.Bravcova panenka, cesnakova omacka a zemiakovy puf
  7. Pridáme smotanu necháme ju zredukovať. Po častiach pridávame vývar.Bravcova panenka, cesnakova omacka a zemiakovy puf
  8. Keď je už smotana dostatočne zredukovaná, odstavíme z ohňa a ponorným mixérom rozmixujeme na hladkú omáčku.Bravcova panenka, cesnakova omacka a zemiakovy puf
  9. Vrátime späť do hrnca a udržiavame teplé.
  10. Mäso opečieme na panvici z každej strany. Osolíme, okoreníme a preložíme do zapekacej misy.Bravcova panenka, cesnakova omacka a zemiakovy puf
  11. Do výpeku z mäsa pridáme 100 ml vody a podlejeme opečené mäso.
  12. Na každý kúsok mäsa uložíme 2 plátky masla a dáme do rúry približne na 15 minút zapiecť.
  13. Počas zapekania polievame výpekom, aby ostalo mäso šťavnaté a nevysušilo sa.
  14. Dobrú chuť!Bravčová panenka, cesnaková omáčka a zemiakový puf s červenou šošovicou

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (3 hlasov, priemerne: 4,33 z 5)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>