TIP na nedeľný obed| Treska na talianský spôsob s gremolatovými zemiakmi & Šťavnatá štrúdľa

Zdieľajte recept

TIP na nedeľný obed| Treska na talianský spôsob s gremolatovými zemiakmi & Šťavnatá štrúdľa

Pred nami je ďalšia adventná nedeľa, na ktorú je potrebné samozrejme uvariť obed pre celú rodinu. Máme pre vás tip, ktorý vám snáď pomôže.

Polievka: Krúpová polievka

Ingrediencie:krupova polievka

  • zemiaky – 4 stredne veľké kusy
  • mrkva – 1 ks
  • zeler – 1/2 ks
  • petržlen – 1 ks
  • olej – 1 PL
  • červená paprika – 1 KL
  • červená šošovica – 1 šálka (nemusí byť)
  • soľ
  • čierne korenie
  • petržlen – vňať
  • ligurček
  • zeler
  • jačmenné krúpy – 1 šálka

Postup prípravy nájdete tu: Krúpová polievka

 

Hlavné jedlo: Treska na talianský spôsob s gremolatovými zemiakmi

 

Ingrediencie: Treska na talianský spôsob s gremolatovými zemiakmi (2)

  • maslo – 2 PL
  • strúhanka – 50 g
  • vlašské orechy – 1 PL (kopcovitá, orechy nasekané nadrobno)
  • šťava citrónová – z 1 ks
  • kôra citrónová – z 1 ks
  • petržlenová vňať – 2 PL (čerstvá, nasekaná)
  • rozmarín – 2 vetvičky (čerstvé nasekané) Môžete použiť aj sušené
  • treska – 4 filety po 150 g
  • cesnak – 2 strúčiky (pretlačené)
  • chilli paprička – 1 sk
  • olivový olej – 3 PL (alebo orechový olej)

Gramolatové zemiaky:

  • zemiaky
  • petržlenová vňať – hrsť
  • cesnak – 2 strúčiky (nasekané)
  • citrónová kôra – z 1 ks
  • olivový olej – 1 PL
  • čierne korenie
  • soľ
  • maslo – 2 PL
  • píniové orechy – hrsť

Postup prípravy nájdete tu: Treska na talianský spôsob s gremolatovými zemiakmi

 

Dezert: Šťavnatá štrúdľa

Ingrediencie:Šťavnatá štrúdla

  • lístkové cesto
  • mak – (mletý)
  • práškový cukor
  • jablká – (očistené, nastrúhané)
  • škorica – (škoricový cukor)
  • tvaroh – (hrudkový)
  • citrónová kôra
  • vanilkový cukor – 2 balíčky
  • maliny – (mrazené, alebo jahody)
  • roztopené maslo
  • vajíčko na potretie

Postup prípravy nájdete tu: Šťavnatá štrúdľa

 

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>