NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Vianočné pečivo - deň a noc s čoko krémom
Vianočné pečivo - deň a noc s čoko krémom
Recept Vianočné pečivo - deň a noc s čoko krémom
Triniti Triniti    ·   1.10.2020

Vianočné pečivo - deň a noc s čoko krémom

Krehké koláčiky na vianočný stôl. Ak poznáte koláč deň a noc, určite si zapamätáte názov tohto vianočného pečiva. Autor: Triniti

40 min
Čas prípravy
9 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

200 g
maslo
350 g
hladká múka
1 ks
bielok
1 lyžica
kyslá smotana
120 g
práškový cukor
3 lyžice
prášková čokoláda alebo kakao

Plnka:

100 g
maslo
50 g
práškový cukor
200 g
čokoláda
1 lyžica
rum
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky suroviny okrem práškovej čokolády spracujeme na hladké cesto, ktoré rozdelíme na polovicu. Do jednej polovice pridáme práškovou čokoládu (klasický práškový čokoládový nápoj) a znovu prepracujeme.
  2. Cestá vyvaľkáme na hrúbku cca 3-5 mm a vykrojíme pomocou formičiek rôzne tvary (stále myslíme na to, aby sme mali rovnaký počet rovnakých tvarov i z tmavého i zo svetlého cesta).
  3. Vykrojené tvary ukladáme na papierom vyložený plech na pečenie a pečieme pri teplote 200 stupňov 5-9 minút. Do bielych tvarov môžeme urobiť slamkou alebo malým pohárikom dierku, aby pri zdobení vyzerali koláčiky lepšie.
  4. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a rumom do peny, pridáme tenkým prúdom rozpustenú čokoládu a vyšľaháme nadýchaný krém, ktorým budeme potierať tmavé koliesko a zakryjeme ho svetlým kolieskom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár