NajRecept.sk Sviatočné pečenie Narodeniny Recept na vynikajúce venčeky s pudingovo-maslovým krémom a šľahačkou s mascarpone
Recept na vynikajúce venčeky s pudingovo-maslovým krémom a šľahačkou s mascarpone
Recept na vynikajúce venčeky s pudingovo-maslovým krémom a šľahačkou s mascarpone
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   2.5.2024

Recept na vynikajúce venčeky s pudingovo-maslovým krémom a šľahačkou s mascarpone

Z tejto dávky, ktorú uvádzam v recepte mi vyšlo niečo cez 40 venčekov. Robievam menšie, také jednohubky. Na vrch dávam citrónovú polevu, pre niekoho to môže byť netradičné, no my to takto máme radi. Kto chce, môže pripraviť klasickú karamelovú, alebo nepripravovať žiadnu a len poprášiť práškovým cukrom alebo pocákať čokoládou. Autor: Jana Jančíková

85 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia
Suroviny
300 ml
voda
150 g
maslo
200 g
hladká múka
štipka
soľ
6 ks
vajce

Krém:

750 ml
mlieko
podľa chuti
cukor
1 bal.
vanilkový cukor
podľa chuti
rum
3 bal.
vanilkový puding
375 g
maslo

Ďalej:

2 bal.
mascarpone
podľa chuti
práškový cukor
1 bal.
stužovač šľahačky

Poleva:

trochu
citrónová šťava
podľa potreby
práškový cukor
trochu
rum
2 bal.
smotana na šľahanie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vodu so soľou privedieme do varu, pridáme maslo a ako sa rozpustí vmiešame múku. Musí sa tak dlho miešať pokiaľ sa na spodnej strane hrnca neurobí biely povlak a všetko sa krásne prepojí (trvá to chvíľku).
  2. Hmotu necháme vychladnúť tak, aby bola vlažná a postupne zašľahávame vajíčka až vznikne hladké cesto.
  3. Na pečiaci papier tvoríme venčeky a pečieme pri 200 stupňoch 15 minút, potom som teplotu znížila na 180 a dopiekla do farby (asi 35 minút). Rúru počas pečenia neotvárať.
  4. Vychladnuté venčeky prekrojíme a naplníme krémom.
  5. Krém:
    Uvariť hustý puding a nechať pri izbovej teplote vychladnúť prikryté fóliou, aby sa neurobila hrubá lupka.
    Po vychladnutí zašľahať maslo izbovej teploty.
  6. Ďalej som vyšľahala 2 mascarpone s práškovým cukrom, zvlášť 2 smotany na šľahanie 33% a 1 stužovač šľahačky a všetko spojila.
  7. Poleva je citrónová šťava, preosiaty práškový cukor, rum. Konzistencia by mala byť hustejšia. (Robila som od oka)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár