NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Vianočné kúzlo v predstihu. Recept na krehké karamelové kornúty.
Vianočné kúzlo v predstihu. Recept na krehké karamelové kornúty.
Vianočné kúzlo v predstihu. Recept na krehké karamelové kornúty.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Karambola Karambola    ·   5.11.2023

Vianočné kúzlo v predstihu. Recept na krehké karamelové kornúty.

Sú úžasné a tak lahodné! Tento rok som sa nechala uniesť predvianočným pečením s dostatočným predstihom a musím povedať, že ma to veľmi baví. Z tejto polovičnej dávky som urobila len taký kúsok a skoro za pol hodiny zmizli! Úprimne povedané, vôbec som si nevšimla, kto koľko koláčikov zjedol. A našťastie som ich ochutnala hneď, ako som ich naplnila. Aj keď neboli úplne mäkké od krému, to vôbec nevadí. Určite ich urobím z dvojitej dávky na Vianoce!

40 min
Čas prípravy
5 min
Čas varenia
Suroviny
250 g
hladká múka
200 g
práškový cukor
200 g
tekutý med
3 ks
žĺtok
2 lyžice
mlieko
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky ingrediencie zmiešame a spracujeme do cesta, ktoré potom zabalíme do potravinárskej fólie. Toto cesto necháme v chladničke minimálne 2 hodiny, ideálne ale najlepšie cez noc, aby sa dobre odležalo.
  2. Potom, čo cesto odpočinulo v chladničke, ho rozvaľkáme na tenký plát. Z tohto plátu vykrájame kolieska s priemerom asi 5 cm. Tieto kolieska položíme na plech, ktorý sme predtým vyložili papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov po dobu 5 minút. Pečieme ich len krátko, aby sme nedovolili cestu vyschnúť. Ihneď po upečení kolieska stočíme do tvaru kornútku, môžeme ich napríklad natočiť na cukrársku špičku, drevený kornútok alebo iný kužeľovitý predmet.
  3. Po stočení koliesok do tvaru kornútku ich necháme chvíľu odstáť. Počas chladenia cesto stuhne a bude udržiavať svoj tvar. Preto ich pečieme v menšom množstve, aby sme mohli kolieska stočiť do tvaru kornútku, kým sú stále horúce a pružné.
  4. Okraje kornútkov môžeme namočiť do rozpustenej čokolády a potom obaliť v mletých orieškoch, čo dodá kornútkom výraznú chuťovú a textúrovú vrstvu. Na náplň použijeme karamelový krém, ktorý zahŕňa karamelové salko a maslo. Týmto spôsobom vytvoríme lahodné kornútiky s kombináciou karamelového a čokoládového pokušenia, ktoré určite potešia každého milovníka sladkostí.
Komentáre k receptu
22222222    ·   7.11.2023   ·   Odpovedať   ·  

mohu se zeptat v jákem poměru salko-máslo?

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár